Priština
Tanjug/Sava Radovanović/Arhivska
Priština

Tanjug/Sava Radovanović/Arhivska

Priština, Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Arhivska

* Osnovni sud u Prištini produžio je danas pritvor za 28 lica uhapšenih u maju ove godine

* Svi okrivljeni u ovom postupku već saslušani, ali prema informacijama koje ima odbrana, nisu saslušani svi svedoci

* Akcija kosovske policije nastavljena je i 29. i 30. maja

Jedan od branilaca okrivljenih, Miloš Delević, potvrdio je da je prema odluci suda, pritvor svima produžen do 28. oktobra.

“Osnov za određivanje pritvora, navodno je opasnost od bekstva, ometanje istrage, uticanje na svedoke, i težina krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. Branioci će uložiti žalbu u roku od 24 sata Apelacionom sudu u Prištini”, kazao je Delević.

U Štrpcu se pojavilo nešto baš strašno! (FOTO SA LICA MESTA)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 27.08.2019. 12:06 - 27.08.2019. 12:18 Tokom vikenda u selima Bitinja, Popovce, Brezovica i na mestu Rakanovac, kod spomenika streljanim rodoljubima, osvanuli su grafiti takozvane OVK i "Kosovo - Albanija".

On je podsetio da su svi okrivljeni u ovom postupku već saslušani, ali prema informacijama koje ima odbrana, nisu saslušani svi svedoci.

Policijska akcija specijalnih snaga izvedena je 28. maja ove godine. U ranim jutarnjim časovima specijalne jedinice kosovske policije, sprovele su akciju u četiri opštine na severu Kosova, kao i u tri opštine u drugim delovima Kosova. Tokom akcije, uhapšeno je 20 policajaca i 10 civila, koji su osumnjičeni za učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

 

Akcija kosovske policije nastavljena je i 29. i 30. maja i tom prilikom uhapšena su dva policijska službenika i jedna pripadnica kosovske policije iz Zubinog Potoka.

Tokom ove policijske akcije, kako se navodi, povređeno više građana i policajaca, uglavnom na teritoriji Zubinog Potoka, i pričinjena je veća materijalna šteta na privatnim objektima i automobilima.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!