Donald Tramp, Kosovo
Alo
Donald Tramp, Kosovo

Alo

Donald Tramp, Kosovo, Foto: Alo

 

* Džon Bolton američki državni sekretar i jedan od najbližih Trampovih saradnika nedavno se sastao sa predsednikom Vučićem

* Senatori Džonson i Marfi došli u posetu Beogradu

* Sastanak sa predsednikom Srbije održan u zgradi Predsedništva

 

Oni su istakli stav SAD da su otvoreni za svako rešenje o kome se dogovore Beograd i Priština.

- Želimo mir i prosperitet narodima Balkana. Predsednik Vučić se snažno zalaže za to i hvala mu na tome. Amerika i Srbija su prijatelji. Želimo da podržimo dijalog. Nećemo prejudicirati kako će izgedati konačni dogovor, ali se zalažemo za postizanje konačnog rešenja koje će doneti sigurnu budućnost Srbiji i Kosovu - rekao je senator Džonson.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Foto: Printscreen

Na pitanje da li će SAD nastaviti pritisak na Srbiju povodom Kosova, senator je rekao:

- Umesto reči pritisak uprotebio bih reč podrška. Džon Bolton je preneo predsedniku Vučiću da će dvema nacijama ostaviti prostor da postignu sporazum. Mi ćemo na kraju pružiti podršku, ali tek pošto se dve strane dogovore - rekao je Džonson.

Senator Marfi je takođe ponovio podršku Srbiji, rekavši da je bilo reči o investicijama, ali i na polju sigurnosti.

- Najbolji način za nas je sekonosmko partnerstvo, jeste nastavak puta Srbije ka EU, a glavno sredstvo za to je dijalog - istakao je Marfi.

Kazao je da su potrebni napori i Beograda i Prištine, da bi se podstigao kompromis.

- I demokrate i republikanci u Kongresu su uz Srbiju - kazao je Marfi.

Vučić direktno iz Predsedništva saopštio hitne vesti! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 06.09.2019. 11:24 - 06.09.2019. 11:53 Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa američkim senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem, a glavna tema njihovih razgovora bio je proces pregovora Beograda i Prištine, odakle su američki zvaničnici i stigli u Beograd.

Američki senator Ron Džonson izjavio je danas da i Beograd i Priština u postizanju sporazuma moraju nešto dati i nešto dobiti.

- SAD je prijatelj srpskog naroda i želimo da učinimo sve što možemo da podržimo dijalog i oba naroda u njihovim pregovorima, u kojima se mora nešto dati i nešto dobiti. Verovatno sporazum neće biti zadovoljavajuć ni za jednu stranu, ali kad dogovor bude postignut, potencijal i benefit obe nacije biće mnogo bolji - rekao je Dzonson na konferenciji za novinare.

Džonson je rekao da je sa senatorom Krisom Marfijem došao u region da bi pokazao američku podršku srpskom narodu, narodu na Kosovu i u regionu.

- Želimo da vidimo ove nacije i ovaj region da uspeju. Shvatamo da svaka osoba želi to, da opdižu porodice u mir, stabilnosti - rekao je Dzonson.

U zgradi Generalnog sekretarijata opsadno stanje! Idu kod Vučića lično!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. I. DATUM I VREME: 06.09.2019. 08:49 - 06.09.2019. 10:16 Avion sleteo na beogradski aerodrom.

Neslaganja između Srbije i Kosova, rekao je, moraju da budu rešena da bi obe nacije išle napred.

- Od najboljeg je interesa obe nacije da se postigne dogovor kako bi mogle da se koncentrišu na popravljanje bezbednosti, sigurnosti i prosperiteta - rekao je Dzonson.

On je rekao da se Srbija kreće napred i da SAD to ceni i želi to da ohrabri.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Američki senator Kris Marfi izjavio je danas da je za rešenje kosovskog pitanja potreban veliki kompromis i da ono može biti rešeno samo uz žrtvovanje obeju strana.

Marfi, koji je sa svojim kolegom demokratom Ronom Džonsonom juče boravio u Prištini, a danas su razgovarali u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio je nadu da će nakon parlamentarnih izbora i Albanci učiniti korake kako bi dijalog biti nastavljen.

Vodeći socijalisti dobijaju ŠUT KARTU! Ovo se nije desilo od vremena Slobe Miloševića!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 06.09.2019. 08:37 Mnogi će ostati bez stranačkih funkcija. Ivica Dačić, Foto: Alo!/Marko Marković Socijalistička partija Srbije (SPS) trebalo bi tokom septembra, gotovo devet meseci od kako je na stranačkom kongresu Ivica Dačić ponovo izabran za lidera stranke, da konačno kompletira rukovodstva, pišu "Večernje novosti".

SAD su uz Srbiju i žele jače partnerstvo sa Srbijom, rekao je danas američki senator Kris Marfi.

Marfi je, nakon razgovora sa predsednikom Vučićem, novinarima rekao i da se nada da će u tom smislu uticati na predsednika Donalda Trampa, ali, kako je rekao, i na kolege da dođu u Srbiju, da vide i uvere se u njen napredak.

- Mi smo došli da bismo preneli potpuno jasnu poruku da su i demokrate i republikanci u američkom kongresu uz Sbiju i da žele snažnije partnerstvo sa vašom zemljom - rekao je Marfi.

Vašington i republikanci se, kazao je demokrata Marfi, slažu i imaju zajedničku veru u podršku srpskom narodu.

Naše dve zemlje, kaže, mogu da jačaju partnerstvo i da Amerika unapredi investicije, ali i da mi u SAD imamo više srpske robe.

- Najbolji način da unapredimo naše ekonomsko partnerstvo je da budemo sigurni da ćemo nastaviti put Srbije ka EU, a glavno sredstvo za to je dijalog - rekao je Marfi.

Pročitajte i:

 

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

 

Komentari (1)

firga

06.09.2019 14:57

sve je to kurtoazija i zamagljivanje istine. ameri misle da mogu lako sa vucicem da manipulisu. sada su valjda konacno shvatili da ne mogu da obrlate vucica.