Rama sa Albancima
Printskrin
Rama sa Albancima

Printskrin

Rama sa Albancima, Foto: Printskrin

* Dr Darko Trifunović predlaže

* S Albanijom, a ne sa Prištinom pregovarati

* Od Albanije tražiti Skadar i izlaz na more umesto Kosova

Nema rešenja za kosovski problem bez Amerike! Upravo u tome šansu Srbije vidi i profesor Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, koji smatra da Beograd što pre mora da dostavi predlog kompromisa sa Prištinom, odnosno, kako navodi, Tiranom.

Darko Trifunović

Printscreen Youtube

Darko Trifunović, Foto: Printscreen Youtube

 

- Ovo je naša prilika. Treba izneti fer predlog Trampu jer je on pragmatičan. Predlog bi se sastajao od toga da bi trebalo da vodimo dijalog direktno sa Tiranom, a ne sa Prištinom. Kako razgovarati s nekim ko je osumnjičen za ratne zločine (Tači, Veselji i Haradinaj su davali iskaze u svojstvu osumnjičenih - samo Ramuš javno) - navodi Trifunović i nastavlja:

 

- Predlog je to da bi Srbija s Albanijom razmenila teritorije, odnosno, u zamenu za ono što je južno od Ibra dobila bi skadarsku oblast sa Skadrom. Srbi u enklavama bi trebalo da dobiju maksimalnu zaštitu kakvu uživaju Albanci u Srbiji, a isto bi važilo i za manastire.
Na pitanje da li se plaši da će ga pojedinci optužiti da na taj način pravi veliku Albaniju, odgovara:

- Kako pravim veliku Albaniju, kada se zalažem da Srbija izađe na more? To je fer predlog i kompromis i tako bi svi nešto dobili i svi bi nešto izgubili. I onda ne bismo morali da priznamo Kosovo. Ovakav predlog bi trebalo da što pre dostavimo Trampu, a to možemo da uradimo preko naših prijatelja u Izraelu. Uveren sam da bi ga američki predsednik podržao. Ona strana koja odbije bi imala Ameriku na leđima i tu stranu bi onda SAD pritisle sankcijama. Ovakvo rešenje nikako ne može da utiče na BiH, koja je napravljena na osnovu Dejtonskog sporazuma, jer se ovde radi o međusobnoj razmeni teritorija - uveren je Trifunović.

ALBANCI SE HVATAJU ZA GLAVU Još jedna zemlja povlači priznanje nezavisnosti Kosova! Dačić progovorio o velikoj pobedi Srbije!

KREĆE U ŽESTOKU AKCIJU! Haradinaj se vratio u Prištinu, u podne ulazi u ovo zdanje i sve PREUZIMA!

DELOVALI SU OD PEĆI DO PRIZRENA Hag je taktika, a NATO i Amerika — saučesnici u zločinu!

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

 

 

 

 

Komentari (4)

Srbija i Albanija

28.07.2019 09:07

Saradnja Srbije i Albanije donesla bi izlaz na more i nezavisnost od hrvatskog mora.

Svetislav

29.07.2019 12:24

To "Mile". Granice "krštenog" sveta (na istoku) su reke Drim, Lab i Sitnica. Tražiti od rimskog biskupa pomoć, pružiće je sigurno.

fark

29.07.2019 19:48

znas kada ce to biti kada bude smak svjeta znaci NIKADA

Salim

01.08.2019 00:36

To neki novi san ili stara bajka.