ROSU
printskrin
ROSU

printskrin

ROSU, Foto: printskrin

Radi se o Z.D. i V.B. aktivistima Srpske liste koji su prezentovali građanima plan svoje partije uoči izbora, dok Albanci tvrde da su vršili pritisak na tri osobe da glasaju za Srpsku listu.

PROČITAJ JOŠ:

- Oni se terete da su 26. i 27. septembra 2019. godine kontinuirano pritiskali i pretili oštećenima O.K., S.K. i J.K. da glasaju za partiju Srpska lista na izborima u nedelju - navodi se u beleškama suda.

Time je počeo prvi krug nasilja nad Srbima uoči izbora na Kosovu koji su zakazani za nedelju, a plan je da se svi koji Srbima u južnoj pokrajini predstavljaju plan Srpske liste zastraše i uhapse, ne bi li partija okupljena oko Rade Trajković i Nenada Rašića odnela prevagu.

Nenad Rašić, Rada Trajković

Alo!/Ilustracija

Nenad Rašić, Rada Trajković, Foto: Alo!/Ilustracija

Lista Dragana Đilasa predvođena Radom Trajković i Nenadom Rašićem prećutala sa odobravanjem hapšenje Srba uoči izbora.

Prema albanskom sudu, oni su izvršili "krivično delo uticaja na glasače".

- Pretresni sudija u Odeljenju za teške zločine je, nakon izučavanja dokumentacije, zaključio da su ispunjeni zakonski uslovi za pritvor okrivljenima - navodi se u saopštenju.

Izbio opšti haos na Autokomandi! Vozači izlazili iz automobila, sevale pesnice!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 03.10.2019. 14:40 Treći dan štrajka taksista! Kolaps, tuča, grad, Foto: Printskrin U Beogradu vlada skoro potpuni saobraćajni kolaps, što zbog protesta taksista na prestoničkim ulicama, što zbog kiše koja tokom većeg dela dana pada. Na Autokomandi je oko 14.00 časova malo nedostajalo da dođe do fizičkog obračuna taksista i vozača.

Srpska zajednica na Kosovu je do sada bila zastupljena sa 10 predstavnika u takozvanoj kosovoskoj skupštini, od kojih je 9 bilo iz Srpske liste.

- Ona je od svog osnivanja imala podršku srpskih vlasti - pišu tamošnji mediji.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Dejan

03.10.2019 22:50

Godinu dana robije za kriminalce koji prete i ucenjuju