Vojska Srbije i KFOR
mod.gov.rs
Vojska Srbije i KFOR

mod.gov.rs

Vojska Srbije i KFOR, Foto: mod.gov.rs

* Srpski dečak izboden je sinoć u sukobu u sa albanskim dečacima u blizini mosta preko reke Ibar u severnom delu Kosovske Mitrovice

* Dečak je operisan i nalazi se van životne opasnosti

* Imao je ubod u slabinu i pogođena je arterija

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić najoštrije su osudili napad na srpskog mladića koji se sinoć dogodio na glavnom ibarskom mostu u ovom gradu.

Simić je kazao da retorika albanskih političara iz Prištine podgreva situaciju i stvara ovakve incidente u kojima se ugrožavaju čak i maloletna lica.

Pročitajte još:

 

- U ime Srpske liste, predsednika Gorana Rakića, apelujem na nadležne institucije da ulože maksimalne napore, pronađu one koji su izvršili ovo nedelo i kazne ih, kako bi poslali jasnu poruku da nasilje nije prihvatljivo - rekao je Simić.

KFOR

Tanjug/Glavni štab KFOR-a

KFOR, Foto: Tanjug/Glavni štab KFOR-a

On je apelovao na građane da ostanu suszdržani ali i oprezni jer, kako je istakao, u narednom periodu kako se budu približavali vanredni parlamentarni izbori ne mogu se isključiti ovakvi događaji.

- Mi ćemo zahtevati od svih nadležnih organa, Kfora, kosovske policije i Euleksa da pojačaju budnost i povećaju prisustvo na osetljivim tačkama između severnog i južnog dela grada kako bi se preventivno delovalo u sprečavanju ovakvih incidenata - rekao je Simić.

Dohvatili ga na Trgu Republike! Čovek jedva priča, gurali ga i vukli! Horor na ulicama Beograda!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 31.08.2019. 13:51 U Čika Ljubinoj ulici, u centru grada, došlo je do nemilog incidenta.

Predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić ocenio je da sinoćnji incident jasno pokazuje da srpska zajednica na Kosovu nije bezbedna i da su prvokacije svakodnevne.

Plašimo se da vreme koje je pred nama donosi dodatni nemir i destabilizaciju, kazao je Spirić.

Spirić i Simić posetili su večeras KBC u Severnoj Mitrovici gde je operisan srpski mladić koji je izboden nožem na glavnom ibarskom mostu u Mitrovici.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!