KOMANDANT BAZE BONDSTIL OGLASIO SE O UPADU SPECIJALACA ROSU NA SEVER KOSOVA Srbi i Rusi su GLAVNI krivci što su ih Albanci tukli!

Optužio političare za tenzije

 

Bondstil
Bondstil, Foto: Photomaster

 

Komandant američke vojne baze Bondstil na Kosovu i Metohiji Roj Makareg rekao je danas u razgovoru sa američkim državnim sekretarom za vojsku Markom Esperom da je situacija na teritoriji KiM mirna, a da tenzije dolaze iz političkih sfera.

Prema rečima Makarega, tenzije između Beograda i Prištine su nedavno ponovo podignute, kada su, kako je rekao, srpske trupe pozvane da budu u "stanju pripravnosti na granici, nakon što je specijalna "policija" (tzv.) Kosova uhapsila nekoliko albanskih i srpskih policijskih i carinskih službenika optuženih za navodnu korupciju", prenosi RTK.

 

Rekao je i da je napetost sa Rusijom porasla nakon što je na severu Kosova uhapšen, a zatim proglašen personom non grata ruski državljanin zaposlen u Unmiku.

Ovde ima mnogo različitih aktera na terenu, rekao je Makareg, govoreći uopšte o okruženju u kojem ta vojna misija funkcioniše.

 

- Ali uprkos političkim previranjima, vojnici funkcionišu u bezbednim uslovima. Cilj misije ovde je prisustvo - rekao je Makareg i ocenio da je tokom proteklih 20 godina i 25 rotacija NATO trupa situacija "znatno poboljšana na taktičkom nivou".

Smatra da na Kosovu i Metohiji ima još dosta posla i da Beograd i Priština treba da postignu političko rešenje.

 

Američki sekretar vojske Esper, koji poslednjih dana boravi na Kosovu i Metohiji, rekao je da je cilj njegovog boravka da dobije informacije direktno od vojske u, kako je rekao, napetoj političkoj situaciji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi