OVO SE NE PAMTI U UN! Ruski ambasador zagrmeo na Šiptarku: Nisi morala ni da dolaziš!

Sinoć je bilo burno na sednici u Njujorku.

Vljora Čitaku
Vljora Čitaku, Foto: Printscreen

Na Ist riveru u Njujorku sinoć je održana sednica na temu Kosova kakvu Srbija ne pamti. Prištinske institucije su jednoglasno pozvane da ukinu stopostotno nametnute takse na proizvode iz Srbije i BiH.

Ruski ambasador Vasilij Nebenzja stao je uz Srbiju i nije krio mišljenje, te je odmah rekao da Rusija deli zabrinutost sa Srbijom zbog ozbiljnosti situacije sa Kosovom.

 

On je prištinskoj predstavnici Vljori Čitaku, koja je ovaj sastanak nazvala šaradom, rekao da, ako tako misli, nije bila u obavezi da dođe, iako je pozvana.

Dodao je da Rusija ne prihvata da se Kosovo skine sa dnevnog reda SB UN te da treba da bude pod stalnom kontrolom ovog tela jer je situacija nestabilna i svakog ternutka može da se otme kontroli.

Nebenzja je ponovio stav Rusije da Priština krši sporazum Cefta uvođenjem taksi na srpsku robu i rekao da Kosovo ignoriše "neuverljive" zahteve zapadnih zaštitnika.

 

Prema njegovim rečima, i formiranje vojske predstavlja kršenje rezolucije 1244 SB UN i nema garancija da ta vojska neće krenuti na Srbe.

Takođe je ocenio da izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će prestati da komunicira sa Unmikom predstavljaju flagrantno kršenje rezolucije UN i ponovio da je pozicija Rusije da Kosovo može biti predstavljeno samo preko Unmika.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi