Kosovo i Ričard Grenel
shutterstock/EPA
Kosovo i Ričard Grenel

shutterstock/EPA

Kosovo i Ričard Grenel, Foto: shutterstock/EPA

Specijalni izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel izjavio je da je ideja o razmeni teritorija potekla od bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, a ne od američkog predsednika Donalnda Trampa.

Donald Tramp

Ilustracija

Donald Tramp, Foto: Ilustracija

- Trenutno sam u drugačijoj poziciji zbog situacije koju je stvorio Džon Bolton, a koji se razlikovao od predsednika Trampa u odnosu na Kosovo i Srbiju. Sve vreme sam morao da se borim sa glasinama o razmeni teritorija, što nikako nije Trampova politika. Obe strane kažu da su to čule od Boltona - rekao je Grenel u intervjuu za Foks njuz.

Džon Bolton

Tanjug/AP

Džon Bolton, Foto: Tanjug/AP

On je kazao i da se sada bori protiv glasina koje su procurile zbog činjenice da je Bolton vodio svoju politiku, a nije zastupao Trampovu.

Preporučujemo:

 

 

 

- Kada pristanete da radite za predsednika poput Trampa, koji je čovek koji želi da promeni Vašington, ne možete da se ponašate kao Džon Bolton. Ovo nije sukob demokrata i republikanaca, već rat između zvaničnog Vašingtona i ostatka Amerike - rekao je Grenel.

Komentari (1)

sasa

19.06.2020 14:01

Celo Kosovo nećemo dobiti nazad,, predhodna vlest je sve učinila da Kosovo bude samostalno, a sada treba pomeriti granicu ispod Mitrovice i to je naše, a jug kosova dati albancima,, podsećam predhodnici su već dali Kosovo i to celo, postavljanje granice odmah ispod Raške,, sada... Vratiti Mitrovicu..