Ramuš Haradinaj
Tanjug/Dimitrije Goll
Ramuš Haradinaj

Tanjug/Dimitrije Goll

Ramuš Haradinaj, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nita Himaduna, bivša savetnica premijera tzv. Kosova Ramuša Haradinaja, već tri nedelje je u Konzulatu Kosova u Njujorku, a njeno imenovanje je urađeno potpuno ilegalno, piše Koha Ditore.

Odluka o njenom imenovanju, kako prenosi Koha, primljena je u kancelariji Bedžeta Pacolija, ministra spoljnih poslova tzv. Kosova 15. maja, a stupila je na snagu 1. juna.

"DOBRO JUTRO, KOLUMBO!" Vučić poklopio Haradinaja kao niko, ovo će da zapamti DOK JE ŽIV!

- Nita Himaduna se imenuje za konzula Kosova, i služiće u Konzulatu Republike Kosovo u Njujorku sa mandatom od 4 godine. Na kraju mandata, Ministarstvo spoljnih poslova nije u obavezi da je zaposli - piše u odluci, u kojoj se navodi i da će njena plata biti u rangu konzula.

Kako piše Koha, konzuli ne mogu da budu imenovani po politličkoj liniji. Naime, oko 50 odsto glava diplomatskih misija može biti imenovano na ovaj način, a svi ostali moraju da budu diplomate od karijere, i biraju se otvorenim konkursom.

EVO ŠTA PIŠE U FIGAROOVOJ REPORTAŽI O ŽIVOTU NA KIM Srbi građani drugog reda, međunarodna zajednica okreće glavu! Umesto krava gaje svinje, jer ih Albanci neće ukrasti!

Kako piše Koha, ovo je očigledan primer "udomljenja" partijskih kadrova na visoku diplomatsku poziciju, direktnom intervencijom političke partije.