Ramuš Haradinaj
EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj

EPA/VALDRIN XHEMAJ

Ramuš Haradinaj, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Premijer samoproglašene države Kosovo Ramuš Haradinaj smenio je ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića, funkcionera Srpske liste.

Pročitajte još:

 

- Doneo sam odluku o razrešenju ministra administracije lokalne samouprave Ivana Todosijevića. Ne može se tolerisati takav govor mržnje u ministrovim izjavama. Besmisleno je da danas jedan od naših kolega pokazuje toliko neznanja, mržnje i vređa žrtve Račka, kao i druge žrtve Miloševićevog režima, i prihvata i odobrava teror ovog režima. To nije opravdano. U vladi koju vodim, neće biti mesta za bilo koga ko na bilo koji način vređa druge na etničkoj, rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi, niti one koji nameravaju prihvatiti takve politike. Odluka stupa na snagu odmah - naveo je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Todosijević je na obeležavanju 20 godina od NATO bombardovanja u Zvečanu rekao da je povod za agresiju na našu zemlju bila takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak.

Pročitajte i ovo:

 

- Upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovu i Metohiju, rekao je tada Todosijević.

Ramuš Haradinaj je početkom februara smenio ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo, a zatim i zamenicu ministra pravde Vesnu Mikić, koji su kadrovi Srpske liste.