kurti i rama
printscreen
kurti i rama

printscreen

kurti i rama , Foto: printscreen

Zato su, ocenili su poznavaoci prilika na osnovi njihovih izjava, i te kako postigli saglasnost u vezi sa idejom velike Albanije, budući da se i jedan i drugi godinama otvoreno zalažu za tako nešto.

Albanski premijer Edi Rama rekao je juče da je saradnja sa samoproglašenom državom Kosovo „prioritet nad prioritetima“ za Tiranu i da je od suštinskog značaja granica između dve države bude uklonjena.

- Saradnja sa Kosovom je prioritet nad prioritetima. Smatram da nismo realizovali u potpunosti slobodno kretanje građana i time nismo ispunili dužnost prema našem narodu. Treba da budemo jasni na svakom koraku, da uklonimo granicu između dve države. Na kraju, želim da istaknem da pružamo stopostotnu podršku Kosovu u bici za priznanje kao suverene i demokratske zemlje - naglasio je Rama.

I Aljbin Kurti je rekao da želi snažnu saradnju između Kosova i Albanije u ovoj deceniji.

- Drago mi je što smo ovde. Želim da postoji snažna saradnja između Kosova i Albanije u ovoj deceniji, to je prioritet. Dogovorili smo se za međudržavnu komisiju, sa ministrima i poslanicima, kako bismo sproveli 77 dogovora, ali i kako bi se povećao broj zajedničkih sporazuma. Hvala Albaniji što je pomogla Kosovu u 21. veku da se brzo i snažno krećemo zajedno - rekao je Kurti.

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske Lige, za „Alo!“ poručuje da Kurti i Rama mogu samo da nastave da maštaju o velikoj Albaniji.

- Kosovo je Srbija i svi albanski političari se lagano mire sa tom činjenicom. Predsednik Aleksandar Vučić ih je sve nadmudrio, a to najbolje pokazuje podrška koju ima od Srba sa Kosova - naveo je on, ocenjujući da će i Kurti uskoro doživeti sudbinu Hašima Tačija, koji je izgubio svaki politički značaj.