VELEOBRT SPRSKE POLITIKE PREMA KOSOVU I METOHIJI Posle albanskog bezobrazluka, Đurić se obratio Haradinaju lično: Prihvatite stvarnost! - Poslednja ponuda Beograda!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poručio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj treba da prihvati stvarnost da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija deo Republike Srbije, a Srbija je spremna za sporazum kojim će AP KiM garantovati najviši stepen autonomije, u skladu sa evropskim i svetskim standardima.

Kosovo
Kosovo, Foto: AP/ Bojan Slavković

"Takođe, spremni smo da garantujemo brojna ljudska prava, uključujući pravo na upotrebu jezika i pisma za žitelje albanske narodnosti u našoj južnoj pokrajini, obrazovanje na maternjem jeziku i mnogo šta drugo. Srbija je država i Albanaca sa Kosova i Metohije i potrebno nam je međusobno poštovanje i uvažavanje", istakao je Ðurić, a saopštila je Kancelarija za KIM.

Prema njegovim rečima, Srbija, uključujući Kosovo i Metohiju, je jedno društvo i to je realnost koju u Prištini konačno treba da prihvate.

"Dve godine Haradinaj gazi sve sporazume i dogovore i čini apsolutno sve da sruši dijalog Beograda i Prištine. I to čini pred očima celog sveta. Danas veoma loše glumi želju za sporazumom, plasirajući ideje koje su van kontakta sa stvarnošću u Srbiji, čiji je Kosovo i Metohija sastavni deo", istakao je Ðurić u saopštenju.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: sinisa
  25/05/2019 - 19:01
  Tacno.
 • Korisnik: Bb
  25/05/2019 - 09:16
  Podrska Marku Djuricu !
 • Korisnik: zsf
  24/05/2019 - 20:34
  Haradinaj odavno nema kompasa
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi