Bedžet Pacoli
Tanjug/Marina Maksimović
Bedžet Pacoli

Tanjug/Marina Maksimović

Bedžet Pacoli, Foto: Tanjug/Marina Maksimović

"Duboko je zabrinut..."

Vicepremijer i ministar spoljnih poslova takozvanog Kosova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini, izražavajući "zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti" i pozivajući EU da "zaustavi takve akcije Beograda".

On je na Fejsbuku objavio da je u pismu Mogerinijevoj "izrazio duboku zabrinutost" prištinskih vlasti zbog "kontinuiranog hapšenja i upornih pretnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava".

- Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. (Tzv.) Kosovo je spremno da preduzme mere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i verskih pripadnosti - tvrdi Pacoli.

INVAZIJA NA SRBIJU Operacija "Strela" počela je u rano jutro 26. maja, srpsku vojsku su napali iz Albanije pod vođstvom Veslija Klarka! Na Paštriku su tada SEJALI SMRT!

Prištinski mediji su preneli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe izneo tvrdnju da su juče "srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe", u putu za Kosovo i Metohiju.

Hotel Galleria, Galleria

Promo