Ramuš Haradinaj
screenshoot/Facebook
Ramuš Haradinaj

screenshoot/Facebook

Ramuš Haradinaj, Foto: screenshoot/Facebook

Rečenicu "Kocka je bačena" ("Alea iacta est") izgovorio Julije Cezar 49. godine pre nove ere, ali ona u prenesenom značenju idealan je uvod za priču da je "kocka", kockanje i klađenje zabranjeno na Kosovu!

U Prištini, tzv Republika Kosovo zabranila je rad kladionicama i kockarnicama. Tako da se figurativno može reći "bacili su kocku".

Svi lokali, kazina, kladionice gde se moglo kladiti su zatvoreni, a aparati se prodaju za male pare, jer niko neće da ih kupi.

Koliko su Albanci sa Kosova ljuti na odluku Haradinajeve vlade najbolje govori podatak da oni odlaze u Severnu makedoniju kako bi okušali sreću.

Pokušali smo da pronađemo kockarnicu i kladionicu u Prištini ali sem po koje reklame, koja je tu ostala nismo imali uspeha.

Svakoga koga smo pitali rekli su nam da je najbliža u Severnoj Makedoniji.

- Zabranili su nam da se kockamo. To je skandal. Sada ljudi odlaze u inostranstvo da bi okušali sreću - kaže Besim (46) iz Prištine.

Ovo nije toliko čudno ako se uzme u obzir da mnoge muslimanske zemlje zabranjuju kockanje, ali do skoro to je bilo legalno i u tzv Republici Kosovo.

Komentari (1)

penzioner

27.05.2019 08:09

Svaoa cast na odluci.Od mene toliko