SRBI POBESNELI! Objavili brutalnu propagandu sa Kosova, zar su ubice čuvari mira i bezbednosti!? (VIDEO)

Novi promotivni video-materijal NATO-a, koji je objavljen pre nekoliko dana na Jutjubu, prikazuje misiju tog saveza na Kosovu 1999. godine.

Kfor, Foto: screenshoot/Youtube

Zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO-a Džonatan Pariš u jednom trenutku u video-snimku kaže da je konflikt na Kosovu stvorio humanitarnu krizu koja je postala pretnja po stabilnost regiona, te da je stoga intervencija bila neophodna.

"Ono u šta NATO želi da ubedi javnost jesta da on nije imao izbora sem da interveniše jer su se kosovski Albanci borili sa politikom etničkog čišćenja koju je sprovodio tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević koji je bio nezainteresovan za mirno rešenje", navodi Nebojša Milić, novinar televizije Raša tudej.

Pročitajte još

"Mirno rešenje koje je savez predložio je zapravo bio ultimatum za koji se znalo da će biti odbijen", dodao je.

Nakon odbijanja predloga pakta, otpočelo je bombardovanje 24. marta 1999. godine, koje je trajalo 78 dana. Period posle okončanja sukoba obeležilo je donošenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja garantuje teritorijalni integritet Jugoslavije, uzgred dopuštajući internacionalnu mirnodopsku misiju: KFOR.

"Kada je KFOR odlučio da obavi svoj posao, to je uradio kako bi obezbedio nekoliko preostalih Srba u raštrkanim enklavama, okružene bodljikavom žicom i pod stalnom pretnjom od strane Albanaca. Jedna od takvih enklava je i Gračanica, gde je NATO pronašao vlasnika restorana kojeg je (za potrebe ovog videa) naterao kao taoca da iščitava unapred spremljene rečenice", napisao je Milić.

Komandant KFOR-a u to vreme, francuski general Ksavijer de Marnjak je 2007. rekao da će etničke tenzije na tom području imati svoj "biološki kraj", s obzirom na to da će preostali Srbi umreti od starosti.

Moskva besna zbog špijunske afere! "Ovo je ozbiljna provokacija"

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 21.11.2019. 14:49 - 21.11.2019. 15:38 Jasna poruka iz Rusije. Vladimir Putin, Foto: EPA * Najpre se oglasio Dmitrij Peskov iz Kremlja * Potom se oglasila Marija Zaharova, portparol MSP Ruske Federacije * Moskva i Beograd nastoje da smire situaciju Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je navodnu obaveštajnu aferu u Srbiji "ozbiljnom provokacijom" pred važnu posetu.

"Nameće se pitanje, zašto je NATO baš sada odlučio da objavi video? Godišnjica KFOR-ove intervencije je bila u junu, godišnjica rata u martu. Datumi se ne poklapaju. Sem, naravno, činjenice da je pre nedlju dana predsednik Francuske Emanuel Makron proglasio da je NATO na samrti. Svakako da je video bio u produkciji više od nedelju dana, ali ne bi me čudilo da je neko požurio sa njegovim objavljivanjem kako bi NATO-u dao sredstvo u borbi protiv Makronovog narativa. Snaga NATO pakta nije u bombama i tenkovima, nego u sposobnosti da upravlja uglom gledanja", zaključio je Milić.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi