Aleksandar Vučić
Tanjug/Predsedništvo
Aleksandar Vučić

Tanjug/Predsedništvo

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Predsedništvo

Albanski mediji u Prištini već godinama, a u poslednjih godinu dana gotovo svakodnevno, vode kampanju samo i isključivo protiv jednog čoveka u Srbiji, predsednika Aleksandra Vučića.

Ne samo da ga napadaju svaki put kada javno nedvosmisleno stane u odbranu naših nacionalnih interesa, već se koristi apsolutno svaki povod da se napiše neka loša reč protiv Vučića.

Kurti se osilio! Pomenuo Vučićev plan, a onda izustio Tačijevo ime! Trese se Priština zbog njegovih reči!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 27.10.2019. 07:49 Strahota! Aljbin Kurti, Foto: AP Kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je veceras da se ne sme dozvoliti "četvrta Jugoslavija", komentarišući inicijativu o "mini-šengenu" koju su nedavno predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev.

I apsolutno svaki medij u Prištini to radi. Nijedan drugi funkcioner Srbije, ni šef diplomatije Ivica Dačić, ni bilo ko drugi iz SNS, nije izložen takvom javnom linču u Prištini, već samo i isključivo Aleksandar Vučić.

Paradoks je da zapravo što Vučić uvek daje najumerenije izjave, da poziva na dogovor dva naroda, da govori o saradnji na Balkanu, a opet, mediji u Prištini ga ne štede, već nastavljaju svoju kampanju protiv njega.

U isto vreme svako u Srbiji, ko god izgovori bilo koju reč protiv predsednika Srbije, odmah je zvezda u Prištini, pa su tako prostor dobijali i dobijaju svi, od Rade Trajković, Nenada Rašica, do naravno Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Dragana Đilasa.

Propale proteste Saveza za Srbiju prištinski mediji uvek pomno prate, izveštaji su redovni, pa je tako i jutros na primer to jedna od glavnih vesti na portalima na albanskom jeziku.

Prištinski mediji

Printscreen

Prištinski mediji, Foto: Printscreen

Očigledno je da mediji u Prištini, ali i albanski političari, vide Vučića kao jedinog zaštitnika Srbije, kao čoveka koji je našu zemlju uzdigao i povratio joj ugled i stoga udaraju po njemu, blate ga i napadaju, jer samo slab Vučić bio bi dobar za Prištinu, odnosno loš za Srbiju.

Pročitajte još:

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi