Aljbin Kurti
AP
Aljbin Kurti

AP

Aljbin Kurti, Foto: AP

Kandidat pokreta Samoopredeljenje za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je veceras da se ne sme dozvoliti “četvrta Jugoslavija”, komentarišući inicijativu o "mini-šengenu" koju su nedavno predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev.

Donela najnovije direktive! Neprijatelji Srbije ne prestaju da likuju, Albanci slave na Kosovu!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 26.10.2019. 07:00 - 26.10.2019. 07:39 Vjosa Osmani, kandidat Demokratskog saveza Kosova (DSK) za premijera privremenih prištinskih institucija, izjavila je povodom spekulacija o navodnom roku za postizanje sporazuma Beograda i Prištine do proleća 2020. da nema roka za postizanje konačnog sporazuma.

„Srbija je posvećena stvaranju nove platforme za Veliku Srbiju. Srbiji je potrebna platforma za širenje i ne smemo dozvoliti četvrtu Jugoslaviju, to je cilj Srbije “, rekao je on za ABC njuz.

Kurti je u izjavi za ABC njuz pozvao i s predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da podnese ostavku na tu funkciju, prenelo je Kosovo onlajn.

VRATILA SE IZ AMERIKE! Donela najnovije direktive! Neprijatelji Srbije ne prestaju da likuju, Albanci slave na Kosovu!

"Bilo bi dobro da se Tači povuče, jer se narod odlučio za promene", rekao je Kurti.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi