CIA PRATI DAČIĆA! Najstrašniji plan nakon bombardovanja! Amerikanci nam svima potpisali smrtnu presudu!

Prvi čovek srpske diplomatije kaže da je svestan činjenice da je na merama američke službe.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Alo!/ Marko Đoković

* Američka obaveštajna služba pomno prati sve poteze i posete srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića

* Cilj akcije američkih obaveštajaca jeste zaustavljanje procesa priznavanja kosovske nezavisnosti

* Dačić je o svemu obavešten

Prema saznanjima iz diplomatsko-bezbednosnih krugova situacija je sledeća:

- Ispituje se sve jer svaki, pa i najmanji podatak može da bude od pomoći. Istražuju kontakte i komunikaciju kako bi dobili precizne podatke ko su lobisti, koje metode koristi Srbija, da li joj neko pomaže u ubeđivanju trećih država - navode upućeni.

Prvi čovek srpske diplomatije kaže da je svestan činjenice da je na merama američke službe. Dačić podseća da su američki zvaničnici viša puta tražili da Srbija prekine s ovim akcijama.

CIA logo
CIA logo, Foto: Wikipedia

- Oni uvek, pre nego što dođem u neku zemlju, upozore tu državu da ne menja odluku o priznaju Kosova. Više meseci pokušavaju da nam nametnu taj ultimativni stav da odustanemo, konstantno vrše pritiske i na mene i na predsednika Aleksandra Vučića da mi prestanemo sa kampanjom povlačenja priznanja, a Priština da suspenduje takse - navodi Dačić.

 

Dačić poručuje da ga nikave prismotre, mere i praćenja neće zaustaviti.

- Nema stajanja, do kraja godine biće još povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti i u Ujedinjenim nacijama biće manje od polovine država članica koje priznaju Kosovo. Taj proces se ne može zaustaviti - poručuje šef diplomatije. 

Ulemek otkriva najintimnije detalje: Kako je Arkan spasao Cecu i kako su započeli vezu!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 28.08.2019. 08:11 - 28.08.2019.

Živadin Jovanović, nekadašnji ministar spoljnih poslova, ističe da, uprkos zahtevima i akcijama Amerike, Srbije ne sme da poklekne.

- Srbija traži poštovanje međunarodnog prava i Rezolucije 1244. Pokušaji Amerike i velikih sila koje žele svetski poredak kojim bi zaustavile vladavinu prava. Objavljeno je nekoliko knjiga u kojima je do detalja opisan način njihovog delovanja, da se služe pritiscima, ucenama i sličnim metodama... Srbija se tome nikada ne sme prikloniti - izričit je Jovanović.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

S druge strane, analitičar Dejan Miletić objašnjava da Zapad boli činjenica da je Dačić dosad uspeo da izdejstvuje 15 povlačenja kosovske nezavisnosti.

- Sigurno je da je CIA samo jedna od službi koja istražuje Dačićevu metodologiju koja je dovela do uspeha. Naša diplomatija i Vučić, koji predstavlja sam vrh države, stalno su pod lupom, te je neophodno da naši potezi budu tajnoviti i pod jačom bezbednosnom zaštitom. Dobra stvar u svemu je što, uprkos praćenju i prikupljanju podataka, Amerika nije dala političku saglasnost i ovlašćenje na osnovu kojih bi CIA mogla da deluje kako bi sprečila da se realizuje ijedno povlačenje priznanja - navodi Miletić.

 

Dodaje da Amerikanci nisu usamljeni, da uz njih, Dačića prate i ostale službe poput engleskog MI6, ruske, nemačke, ali i hrvatske obaveštajne agencije.

- Pored ovih službi, istu stvar rade službe iz Slovenije, Rumunije, Bugarske i Francuske, s tim da, za razliku od ostalih, Pariz u svom delovanju nije destruktivan kao ostali - navodi Miletić, koji je uveren da će Dačić, uprkos akcijama stranih službi, imati uspeha i uskoro objaviti još neko otpriznavanje Kosova.

Bonus video

Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Dubrovčanin
  30/08/2019 - 23:11
  Dirljivo.
 • Korisnik: Trig
  30/08/2019 - 16:05
  Sami napred,Dacicu.Nema predaje.Smrt zapadnom fasizmu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi