HARADINAJ OTVORIO PANDORINU KUTIJU Na Kosovu otkriven NATPIS koji će Srbima doneti veliko zlo!

Beriša je rekao da će proces tranzicije biti postepen i planirano je da se za deset godina postignu puni odbrambeni kapaciteti.

Kosovo
Kosovo, Foto: Tanjug/rade Prelić

Otkrivanjem natpisa "Ministarstvo odbrane Kosova" u zgradi u kojoj se ranije nalazio natpis Ministarstvo Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) zvanično je počeo proces tranzicije te snage u Oružane snage Kosova bez promene naziva.

Natpis su otkrili premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj, ministar odbrane Rustem Beriša i komandant KBS, Rahman Rama.

- Danas je poseban dan za KBS i građane Kosova. Od danas se menja naziv našeg ministarstva i biće Ministarstvo odbrane Kosova. Od danas zvanično počinje proces tranzicijeKBS u Vojsku Kosova - rekao je Beriša.

Zahvaljujući se NATO-u i saveznicima Kosova, Beriša je rekao da će proces tranzicije biti postepen i planirano je da se za deset godina postignu puni odbrambeni kapaciteti.

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači potpisao je 28. decembra 2018. godine ukaz o proglašenju tri zakona kojima se omogućava transformacija KBS u oružane snage, ali bez promena imena.

- Danas je zvanično prvi dan kada počinje proces tranzicije KBS u vojsku Kosova. Želim da se zahvalim međunarodnim partnerima, SAD-u, predstavnicima NATO-a koji su ovde, a posebno premijeru Kosova, koji je tokom svih etapa podržao transformaciju KBS i koji će nastaviti da ih podržava i u tranziciji - rekao je ministar KBS, Rustem Beriša.

Hašim Tači
Hašim Tači, Foto: B.A.

Beriša je ponovio da će to biti "postepen i transparentan proces koji predviđa plan od deset godina i postizanje odbrambenih kapaciteta".

Mnogi su u regionu i svetu izrazili zabrinutost zbog procesa stvaranja vojske Kosova, jer to vide kao način da se prilike u regionu još više zakomplikuju.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi