ZASTRAŠUJUĆI IZVEŠTAJ Na Kosovu nestalo 112 osoba

Najnoviji slučaj nestanka zabeležen je u Srbici kad se o sudbini 26-godišnje žene danima ništa nije znalo

Kosovo i Metohija
Kosovo i Metohija, Foto: Printscreen

U prvih osam meseci ove godine na Kosovu je nestalo 112 osoba, najveći broj prijavljenih slučajeva je iz Prištine - 40, sledi Peć sa 23, Gnjilane sa 16, Đakovica 14, Prizren sa 13 i Mitrovica sa šest nestalih osoba, rekli su u Kosovskoj policiji, prenosi Reporteri.

U istom periodu prošle godine, prema policijskom izveštaju, prijavljeno je da su nestale čak 252 osobe.

U 2018. godini 240 ljudi prijavljeno je kao nestalo.

Kao faktore koji utiču na ovu pojavu, sociolozi su često pominjali same osobe, jer u većini slučajeva rezultiraju smrću ili prostitucijom, ali se pominje i trgovina organima od strane kriminalnih grupa.

Istovremeno, to uzrokuje brojne posledice po porodice, uzimajući ovde u obzir njihove brige, probleme, pa čak i druge bolesti kao rezultat gubitka člana porodice. Prema sociolozima, posledice se prenose i na društvo, što se odražava na pojavu socijalne i fizičke nesigurnosti, pretvarajući je u opšti strah i nedostatak sigurnosti.

Najnoviji slučaj nestanka zabeležen je u Srbici kad se o sudbini 26-godišnje žene danima ništa nije znalo. Posle serije pretraga, gde je aktivirano mnogo dobrovoljaca, pronađena je živa Egzona Ferati u selu Glanasela kod Glogovca.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi