Prelaz Jarinje
Alo!/Masanori Jošida
Prelaz Jarinje

Alo!/Masanori Jošida

Prelaz Jarinje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

* U policiji navode da je ova mera u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2011. godine

* Mera granične policije koja je na snazi od juče

* Na administrativnim punktovima između Kosova i Metohije i centralne Srbije vraćeno je više porodica sa decom

 

Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom.

HARADINAJ ŽURI, TAČI BROJI, A ON MIRNO POSMATRA! Ostale su samo TRI NEDELJE, ovo su mogući scenariji rešenja krize na Kosovu!

Granična policija je odluku donela bez saglasnosti tzv. kosovskog ministra unutrašnjih poslova, i bez uobičajene procedure obaštavanja javnosti.

Mera granične policije koja je na snazi od juče, pogodiće građane centralne Srbije koji preko Kosova putuju u Albaniju, Crnu Goru, a poseduju od dokumenata samo pasoš.

U policiji navode da je ova mera u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2011. godine, koji međutim ne zabranjuje korišćenje pasoša kao jedinog dokumenta za kretanje.

Na administrativnim punktovima između Kosova i Metohije i centralne Srbije vraćeno je više porodica sa decom i osoba koje su posedovale samo pasoš Republike Srbije.

BONUS VIDEO: Francuska povlači priznanje Kosova?

 

Komentari (3)

Miodrag iz Peci

06.08.2019 21:15

Pa sta ce im pasos u Srbiji? Valjda kroz Srbiju i CG kao i BiH treba samo licna karta. Cak ni Albanci sa KiM pri prolasku kroz Srbiju ne pokazuju pasose vec iskljucivo licne karte to rade i po izlasku iz Srbije.

normalan

06.08.2019 22:15

Балегарима одмах вратити истом и двоструком мером. Докле бре више еј.

voja

07.08.2019 11:51

Lepo su vam rekli da je Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, zašto se bunite.