Lajčak ne može da sakrije istinu: Priština minira nastavak razgovora i ne želi da se postigne bilo kakav dogovor

Bivši predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun rekao je za NOVO JUTRO televizije PInk da specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak loše vodi taj proces i istakao da popušta Prištini da se i dalje ne drži dogovora.

OVK, UČK, Šiptarski teroristi
OVK, UČK, Šiptarski teroristi, Foto: Shutterstock

Drecun je tako reagovao na jučerašnje saopštenje Lajčaka u kojem je naveo da je sastanak ekspertske runde dijaloga Beograda i Prištine, zakazan za 28. septembar u Briselu, odložen zbog virusa korona.

"Lajčak može da se poziva na virus korona, ali ne može da sakrije istinu da Priština minira nastavak razgovora i da ne želi da se postigne bilo kakav dogovor, već samo pokušavaju da dobiju priznanje od Beograda i ništa drugo", rekao je Drecun.

Milovan Drecun
Milovan Drecun, Foto: Printscreen

Ističe da umesto da EU insistira kako bi pokazala da Beograd ima validnog sagovornika koji je spreman da nešto ispregovara i realizuje, ona, dodaje, dozvoljava Prištini da se tako ponaša.

"Zbog toga Beograd ne može da veruje Albancima da će realizovati ono što ćemo se dogovoriti u budućnosti", naveo je Drecun.

Upitan da prokomentariše jučerašnja hapšenja veterana OVK, Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja, Drecun je rekao da je to hapšenje bilo očekivano zbog toga što su veterani te organizacije iznosili poverljivu dokumentaciju iz Tužilaštva specijalnog suda za OVK.

Ističe da su ta dokumenta korišćenja za zastrašivanje svedoka, da je njihov identitet otkriven i da su veterani OVK saznali ko su zaštićeni svedoci.

Advokat Dragan Palibrk rekao je da od trenutka kada počne istraga do presude prođe veliki period i dodaje da je prethodno iskustvo pokazalo da kada su u pitanju Albanci nisu nikada imali rezultat.

"Veoma sam oprezan, već dve decenije sam u toj materiji i bogato iskustvo mi govori da kada je suđenje Albancima za zločine nad Srbima u pitanju, pravda jako teško dostižna", rekao je Palibrk.

Kako kaže, dok ne vidi pravosnažnu presudu makar protiv jednog Albana, ističe da nema poverenja u to.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dragan
  27/09/2020 - 08:43
  Kakav Lajcek nije neutralan,nastrojen je siptarima treba ga pomeriti sa tog mesta . Iznado razlog KORONA koliko je to glupo i prozirno , prava BEDA i dali on racuna Srbe u tako glupu naciju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi