Haradinaj pre hapšenja: Na Kosovu nema države, parlamenta ni Ustava

Haradinaj je rekao da čeka advokata. Rekao je da se neće opirati čak i ako se zatraži njegovo hapšenje, ali da ne priznaje ovaj sud.

kosovska policija
kosovska policija, Foto: Tanjug

Potpredsednik Organizacije ratnih veterana zločinačke "Oslobodilačke vojske Kosova" Nasim Haradinaj je neposredno pre nego što je uhapšen razgovarao sa novinarima o hapšenju i deportaciji u Hag predsednika ove organizacije Hisnija Gucatija i racijama u njihovim kancelarijama.

Haradinaj je rekao da ih je ova racija naterala da misle da na takozvanom Kosovu nema države, parlamenta niti Ustava.

- Stigao sam pre pola sata i bio sam na sastanku. Ne znam ovaj sud. Ne znamo ovaj sud. Ovaj dan kuca na sva vrata građana (takozvanog) Kosova i navodi nas na razmišljanje da li imamo državu? Imamo li parlament? Da li imamo ustav? Da li neko ima pravo da uđe u spavaću sobu u kancelariji bez kucanja. EULEKS nas ne smatra ljudima. Ne poštuju nas - rekao je Haradinaj novinarima.

Dodao je da ovaj sud ne pripada takozvanom Kosovu i da ga OVK ne priznaje.

Haradinaj je rekao da čeka advokata. Rekao je da se neće opirati čak i ako se zatraži njegovo hapšenje, ali da ne priznaje ovaj sud.

Na Kosovu je postalo teško. Niko nije ozbiljnije optužio tela koja predstavljaju vojsku. Dok smo živi, mi smo protiv ovog suda - dodao je Haradinaj.

Rekao je da je Specijalni sud morao da čuva svoje arhive jer im nije uzeo dosijee.


- Nismo ih uzeli na silu. Vreme je želelo da se pokaže ko je u pravu. Steći ćemo slobodu kada se nijedan stranac ne bude mešao u našu pravdu - dodao je Haradinaj.

- Gradonačelnik me je pozvao i rekao mi da traže i mene. Ne odgovaram sudovima. Neka me uhapse. Neću pružati otpor, ali sud ne prihvatam.

Rekao je da nema potrebe za otporom, ali da će se ceo svet smejati onima koji kažu da na Kosovu postoji država.

Povezane vesti

 • Korisnik: Nes
  26/09/2020 - 04:49
  Hapsi milicijo ! Sve sami teroristi.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi