Priština, Albanci, Kosovo
Tanjug
Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug

Ministar za ljudska i manjinska prava i predsednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka ponovio je danas da je njegov narod bio za nezavisnu Crnu Goru i da stoga Albanci sada imaju pravo isticati svoje simbole i naglasio da će nastaviti to da rade.

Zenka je zauzeo stav Albanskog foruma koji je pre dva dana zapretio da će se albanska zastava vijoriti Crnom Gorom i da Albance zbog toga niko neće smeti da kažnjava, pišu beogradski mediji.

- Albanci su se deklarisali za državu Crnu Goru i ne znam šta bi trebalo još da urade - kazao je Zenka i dodao da ne vidi ništa sporno u slavlju na Cijevni.

Sve je obustavljeno! Putina hitno prebacuju HELIKOPTEROM U NEPROBOJNU TVRĐAVU!

AUTOR: Sputnjik/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 19.08.2019. 16:38 - 19.08.2019. 17:24 Održaće se hitan sastanak Vladimir Putin, Foto: Profimedia.rs Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u zvaničnu posetu Francuskoj, gde će se sastati sa svojim kolegom Emanuelom Makronom.

Na pitanje da li smatra da je pored albanske, trebalo istaći i državnu crnogorsku zastavu, on je odlučno kazao:

- Ne!

Na isto pitanje, potpredsednik Skupštine i lider Force, Genci Nimanbegu, ponovio je sličan stav koji je izneo u javnost pre dva dana objasnivši da je na slavlju korišćena zastava albanskog naroda i da će oni nastaviti da ističu samo nju.

- To je naša albanska zastava i mi imamo pravo da je upotrebljavamo. Imamo pravo da izražavamo našu etničku pripadnost. To što Zakon o javnom redu i miru to zabranjuje, to je druga stvar - poručio je on.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina