GOTOVO JE! Albanija rekla Kosovu - NE! Upravo zadat najveći udarac KOSOVSKOJ NEZAVISNOSTI!

Albanija je među prvim zemljama koja je priznala nezavisnost Kosova.

Ilir Meta
Ilir Meta, Foto: Profimedia

* Kosovo ostalo bez podrške svog suseda

* Pritisak na Prištinu raste

* Albanija želi da ostane po strani

Predsednik Albanije Ilir Meta, istakao je da "Albanija ne može biti deo dijaloga između Kosova i Srbije", prenosi Telegrafi.com.

U intervjuu za RTV21, šef države se osvrnuo i na saradnju između dve zemlje, istakavši da dijalog između Kosova i Srbije treba da se završi na najbolji način za obe zemlje, ali i za čitav region, jer kako on smatra, to je ključno pitanje koje može ubrzati ili usporiti sve procese Evropeizacije.

 

Njegov stav je da je odnos između Albanije i Srbije, veoma važan, podsetivši na njegovu saradnju kao premijera, sa bivšim premijerom Đinđićem ranih 2000-ih.

On naglašava da je Albanija među prvim zemljama koja je priznala i koja poštuje nezavisnost Kosova i njenih institucija, ali da je dijalog sa Srbijom tema za kosovske institucije.

MARIJA RISTIČEVIĆ U INTERVJUU ZA ALO! Neka na N1 pričaju i da sam peder, samo neka plate porez!

“Albanija ne može da bude deo dijaloga između Kosova i Srbije, jer svaka intervencija Albanije u ovom dijalogu ili u određenim temama ovog dijaloga praktično predstavlja kršenje nezavisnosti i legitimiteta.”, istakao je Meta.

ALO! SAZNAJE Vladimir Đukanović doživeo PRAVI UŽAS na parkingu! Njegova deca briznula u plač kad su ugledala STRAVIČNU SCENU!

Šef države zaključuje da je uloga Albanije da doprinese podsticanju kosovskih institucija i političkih faktora, da blisko sarađuju kako bi se postigao konsenzus o ključnim temama i najprihvatljivijim rešenjima koja bi učinila mogućim sporazum i finalizaciju dijaloga i međusobno priznavanje.

Kosovo
Kosovo, Foto: Dejan Briza

Podsetimo, takozvana država Kosovo svakim danom sve više gubi podršku, a sada postoji i bojazan prištinskih vlasti da će izgubiti podršku od svog suseda Albanije.

Država koja je poslednja povukla priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države bila je Togo.

- Uskoro ćemo imati još povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova jer su najmanje dve države iz Afrike nalaze na korak od toga da slede primer Togoa, Centralnoafrike i drugih - istakao je pre nekoliko dana Ivica Dačić.

Pre toga, priznanje su povukli Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gnijeva Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička republika.

Bonus video

Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

Povezane vesti

 • Korisnik: pepa prasac
  19/08/2019 - 14:03
  prijatno je videti da u politici ima i pametnih ljudi
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi