Kosovo
printscreen
Kosovo

printscreen

Kosovo, Foto: printscreen

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić održava vanrednu konferenciju za novinare.

Marko Đurić je svoje obraćanje započeo konstatacijom da će Srbija i dalje svoju politiku prema Kosovu i Metohiji voditi u sopstvenom interesu.

- U najnovijem izveštaju Kvinte jasna je tendencija da se napravi neka vrsta uravnilovke. Kroz kršenje elementarnih principa, sloboda kretanja ljudi, robe i kapitala, Priština otvoreno krši međunarodne principe i sporazume. Ovime Kvinta izjednačava njihovu politiku sa politikom Srbije o povlačenju priznanja Kosova - rekao je Đurić.

OFICIR KFORA OTKRIO SUDBINU UBICE OLIVERA IVANOVIĆA! "Nije pobegao, iz Bondstila niko ne može da pobegne. On je RADIO ZA CIA"

Đurić je zamerio to što se izjednačava politika lobiranja i diplomatije sa politikom kršenja međunarodnih ugovora i obaveza.

- Prištinske institucije su te koje svojom agresivnom politikom dovode Srbiju u situaciju da mora da se brani. Naša uspešna politika sprečila je članstvo Prištine u devet međunarodnih organizacija - izjavio je Đurić.

Veselji otkrio čega se Albanci na Kosovu najviše plaše - Srbiji ovo daje vetar u leđa!

Dok su predstavnici drugih političkih stranaka govorili o crvenim linijama vezano za izborne koalicije, Kadri Veselji je izjavio da on i njegova Demokratska partija Kosova (DPK) imaju samo dve crvene linije - jedna koja se odnosi na korupciju i druga koja se odnosi na Srbiju.

Pored veštačke uravnilovke, druga stvar koja je za Srbiju sporna jeste ishod razgovora koji se nazire iz saopštenja.

- Ako od Srbije tražite da prestane da lobira za očuvanje svog teritorijalnog integriteta, a istovremeno ne tražite od Prištine da ne obustavi takvu vrstu aktivnosti, onda je ishod dijaloga jasan - izjavio je Đurić.

Đurić je još jednom naglasio da je Srbija spremna za razgovor tek kada se ukinu takse koje krše međunarodno pravo.

"PRELOMITI PREKO KOLENA" Vašington prekinuo sve signale ka Srbiji, MUKLA TIŠINA nosi opasne posledice!

- Naš odgovor će biti dodatna podrška Srbima na Kosovu i Metohiji kroz investicije - rekao je Đurić.

Još jednom je naglašeno da ovo što kvinta radi predstavlja veštačku uravnilovku koja nije zasnovana na argumentima.

- Građani Srbije na KiM ne treba da brinu, o njima će voditi računa država Srbija. Nastavićemo sa ciljem da poziciju Srbije ojačamo - dodao je Đurić.

Na kraju je Đurić zaključio da ovakva vrsta politike koju zastupaju zemlje kvinte uvek mora biti izložena javnosti.

- Srbija će svoju unutrašnju i spoljnu politiku, uz uvažavanje stava svih drugih, a veštačke uravniloke uvek ćemo izložiti svetlu dana i svetlu javnosti - zaključio je na kraju Đurić.

ISPUCALI HILJADE METAKA UZ PESME PROTIV SRBIJE! Ramuš i Daut Haradinaj snimljeni na proslavi, izvadili AUTOMATE, pa rešetali na sve strane! (VIDEO)

 

"NEKI POSLOVI SA MUFTIJOM SU NA POLA PUTA" Veselji najavio plan koji će RAZBESNETI SRBE, Albanci opet OSVAJAJU TERITORIJU!

 

Svi DETALJI velike policijske akcije: OVAJ SRPSKI POLITIČAR je uhvaćen na jahti sa OZLOGLAŠENIM KRIMINALCEM!

AUTOR: Ekipa Alo! DATUM I VREME: 13.08.2019. 10:14 Ekskluzivno Foto: Alo!/Rajko Ristić * Sergej Trifunović, predsednik opozicionog PSG, upravljao plovilom bez potrebnih dozvola * Tokom glisiranja na beogradskim rekama ugrozio bezbednost ostalih učesnika rečnog saobraćaja * Tokom policijske akcije na beogradskim rekama, uhvaćen sa licem koje je osuđeno za ubistvo, a dovodi se u vezu sa još nekoliko teških kriminalnih dela Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović 11.

Zemlje Kvinte pozvale su ranije danas Prištinu i Beograd da što pre obnove dijalog i istakle da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista