Ramuš Haradinaj
screenshoot/Youtube
Ramuš Haradinaj

screenshoot/Youtube

Ramuš Haradinaj, Foto: screenshoot/Youtube

Pored Haradinaja, portal navodi da je i njegov brat Daut Haradinaj takođe pucao.

Na snimku se čuje da je u toku bilo opšte slavlje. Muški glas pevao je nacionalističku pesmu posvećenu Ademu Jašariju, teroristi OVK po kojem su Albanci dali ime aerodromu Prištini, i koji je ubijen u akciji policije u Račku.

Iako je nejasan zvuk, može da se čuje da se u pesmi pominju Srbije, puška, Adem Jašari...

Događaj se, navodno, desio 16. juna ove godine ali su tek sada objavljeni neki detalji.

Neimenovani izvora prištinskog portala rekli su da je tokom slavlja ispaljeno „na hiljade metaka“ i da je većina oružja koje je korišćeno „bila ilegalnog porekla“.

Na snimcima na portalu Lajmi.net se vidi kako jedna osoba puca iz automatske puške AK47.

Niko od osoba koje su pucale nije priveden, navodi Lajmi.net.

Ranije je dosadašnji premijer Haradinaj u Skupštini reagovao na optužbe kada je njegov savetnik Dardan Gaši bio optužen „za šenlučenje“.

Svetu preti teška ŽEĐ, vodiće se ljuti ratovi, a Srbiji se sprema IZNENAĐUJUĆI scenario!

AUTOR: Novosti/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.08.2019. 22:46 - 12.08.2019. 00:09 Alarmantni podaci o ugroženosti globalne populacije zbog nemogućnosti pristupa izvorištima vode govore da će se ratovi u budućnosti možda voditi zbog nje. Suša, Foto: S.

"Tradicija pucanja kod Albanca postoji od kada pamtim. Ima ovde ljudi koji nisu prisustvovali ovakvim situacijama. Potpuno se slažem da to nije u skladu sa zakonom. Svi znamo kako je za Novu godinu ili kada su svadbe. Slažem se da ova interpelacija treba da bude poruka i napomena da se uspostave kriterijumi za ubuduće", rekao je Haradinaj u januaru 2018.

BONUS VIDEO: