Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Platforma za dijalog, usvojena juče u Prištini, u suštini predstavlja odluku Prištine da prekine dijalog sa Beogradom, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsekretaru za politička pitanja u američkom Stejt Departmentu Dejvidu Hejlu i najavio da će Beograd u kratkom roku doneti mere u odgovor na sve poteze Prištine, a odgovor će, istakao je, biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst.

Pročitajte još:

Vučić je podsetio da je odavno upozoravao šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini i njen tim da usvajanje ovakve platforme ne ostavlja prostor za kompromisno rešenje.

„Samim tim, platforma je protiv dijaloga, posebno uz tvrdoglavo odbijanje Prištine da ukine nerazumne i štetne takse na robu iz centralne Srbije“, naglasio je predsednik.

Preporučujemo i ovo:

Vučić je, prema saopštenju, trećem čoveku u Stejt Departmentu rekao da će Srbija u relativno kratkom roku doneti mere kojima će reagovati na neispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma, na uvođenje taksi i odluku Prištine o prekidu svakog dijaloga sa Beogradom.

Stav Srbije će biti odlučan, ozbiljan, odgovoran i čvrst, najavio je on.