Kosovo
printscreen
Kosovo

printscreen

Kosovo, Foto: printscreen

Kao i da će na kraju procesa doći priznanje iz Srbije, prenosi Gazeta Ekspres.

"Mislim da bismo trebali da budemo oprezni tokom izbora i da ne stavljamo sva jaja u jednu korpu. Naše pripreme za ove izbore započele su mnogo ranije. Mi, pristalice republikanaca, iskoristili smo svoje pravo kao američki građani da sarađujemo sa institucijama i da imamo uticaj na ove izbore", rekao je Demaj.

"U početku, kada glasamo, svoje interese vagamo kao građani SAD i za budućnost naših porodica. Odnos administracije prema našim problemima kao Albancima i pitanju Kosova takođe je važan za nas. Da bi Srbija priznala Kosovo, mora da ima mnogo veći pritisak od nekoga, ko ne samo što raspoređuje zadatke već i preuzima odgovornost", rekao je on.

Dodao je da iako je Pens bio zadužen za štab za borbu protiv virusa, na Gegajev zahtev je odgovorio pismom i uverio ih da u pregovorima između Kosova i Srbije neće biti podele ili bosnizacije Kosova.

"Pod dva, uverio nas da će se konačni sporazum završiti priznanjem. Pod tri, uverio nas je da će sporazum uključivati pomoć za ekonomski razvoj i da će sarađivati sa bilo kojom strankom koja pobedi na demokratskim izborima na Kosovu", dodao je Demaj.

Komentari (2)

zora

20.10.2020 08:17

Cini mi se da ovde niko nijeukapirao da nema vise pritisaka na Srbiju.

dvokorak

20.10.2020 08:43

Nas postepeno na Kosmetu sve vise (150000), a njih sve manje (bilo 1.600.000 a sada 900.000) Cekamo nasih 5 minuta. Znaju oni da cemo se vratiti pa se sele u druge zemlje EU dok mogu.