Islamska država
Youtube/Printscreen
Islamska država

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

* Četvorica Albanaca koji se bore za Islamsku državu pobegli su iz zatvora na istoku Sirije i ponovo su aktivni

* To se može videti na nekoliko video snimaka objavljenih prošlog meseca

* Gazeta ekspres piše i da se ovi video snimci montiraju na Kosovu

Kako je objavila prištinska Gazeta ekspres, video snimci su titlovani i na albanskom jeziku i na njima se vidi ubijeni vođa Islamske države Abu Bakr Al Bagdadi. Na jednom od snimaka Albanac Faton Ivaja prikazan je sa teškim naoružanjem.

Na snimcima se poziva na žrtvovanje na Božjem putu, a ID šalje preteće poruke Sjedinjenim Americkim Državama.

DONETA ODLUKA! Ovi zločinci sa Kosova idu u Hag!

"DONALD NE SLUŠA NIKOGA" Američki bezbednjak otkriva Trampove namere - Bez Vašingtona nema dogovora između Beograda i Prištine!

Gazeta ekspres piše i da se ovi video snimci montiraju na Kosovu, tvrdeći da su tu informaciju "potvrdili izvori unutar bezbednosnih službi". List navodi i da se video poruke ID snimaju "negde na granici između Turske i Sirije".

Kosovo

printscreen

Foto: printscreen

"Značajan broj pripadnika ID turske vlasti nisu zarobile i pridružile su se terorističkim grupama u aktivnostima koje su diskretnije, prisutne na kurdskom i sirijskom teritoriju", kaže Bedri Eljezi iz kosovskog Instituta za međunarodne studije (IMS) i navodi:

"Situacija u Siriji navodi nas na razmišljanje o opasnosti ako se oni vrate na Balkan, jer smo imali priliku da vidimo kako su neke izbeglice otišle u Englesku, a pripadnici ID mogu da uđu na Kosovo i predstavljaju opasnost".

KURTI NAJAVIO MARŠ ZA VELIKU ALBANIJU U TIRANI 28. novembar je neispunjeni životni projekat Albanaca! Mesto susreta spomenik Ademu Jašariju!

BRITANCI UPOZORAVAJU GRAĐANE Ne putujte na Kosovo! Spremaju se teroristički napadi širom KiM!

Ekspert za bezbednost Drizan Šalja ukazuje na potrebu da bezbednosne institucije na Kosovu rade više na identifikaciji onih koji objavljuju video snimke.

Sinoć se u prestonici dogodila čudna stvar, a niko nije primetio!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 11.11.2019. 08:50 Noć u Beogradu je bila relativno mirna, a dogodila se samo jedna lakša saobraćajna nezgoda, kažu iz Hitne pomoći. Foto: Alo!/ Vladimir Marković * Mirna noć u Beogradu * Dogodila se samo jedna lakša saobraćajna nezgoda * Hitna pomoć imala je 102 intervencije - Noćas je u gradu bila samo jedna saobraćajna nesreća, lakše su povređena dva čoveka, rečeno je iz Hitne službe.

"Bilo bi dobro osnovati radnu grupu u koju bi se uključili i bezbednosni organi koji bi stvorili čvrstu osnovu kako bi se otkrila mesta gde se ovi video snimci snimaju i montiraju", rekao je Šalja.

Bonus video

Čudo u Manastiru Tumane