KURTI NAJAVIO MARŠ ZA VELIKU ALBANIJU U TIRANI 28. novembar je neispunjeni životni projekat Albanaca! Mesto susreta spomenik Ademu Jašariju!

Dan zastave

 

Aljbin Kurti, samoopredeljenje, Vetvendosje
Aljbin Kurti, samoopredeljenje, Vetvendosje, Foto: Printscreen Youtube

* Pokret Samoopredeljenje u Albaniji najavilo je da će u Tirani 28. novembra, na Dan zastave  organizovati "Marš za jedinstvo"

* 28. novembar je neispunjeni projekat

* Sećanje na Deklaraciju nezavisnosti za ujedinjenu i prosperitetnu Albaniju

 

Pokret Samoopredeljenje u Albaniji najavilo je da će u Tirani 28. novembra, na Dan zastave, nacionalnog praznika Albanaca, organizovati "Marš za jedinstvo".

"CRNA GORA JE MALA, NE MOŽE SE NIŠTA SAKRITI" Aljbin Kurti je Srbin! Potiče od Kurtovića iz sela kod Ulcinja, a prezime je skoro promenio!

Iz Pokreta je saopšteno da marš nema za cilj najavljivanje zahteva za nacionalno ujedinjenje, već usmeren na zahteve za ekonomske i političke promene, prenosi Kosovo Onlajn.

Aljbin Kurti
Aljbin Kurti, Foto: AP

 

"Albanci nemaju luksuz da 28. novembar vide samo kao praznik, 28. novembar je neispunjeni projekat. Tog dana je sećanje na Deklaraciju nezavisnosti za ujedinjenu i prosperitetnu Albaniju, za koju su nacionalni heroji dali sve. Ali Albanija danas nije uspešna, Albanci nisu ujedinjeni. Stoga je 28. novembar životni projekat, koji poziva na društvene, ekonomske i politicke promene, na veću sigurnost i na društveni napredak", navodi se u saopštenju.

 

Predviđeno je da marš krene iz centra Tirane do spomenika komandantu bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ademu Jašariju.

Inače, 28. novembra obeležava se Dan zastave Albanije, sećanje na dan kada je 1912. godine potpisana Dekalaracija o nezavisnosti Albanije.

I na Kosovu se obeležava 28. novembar.

PRVA ŽRTVA ALJBINA KURTIJA?! Smenjen prvi čovek kosovskih obaveštajaca! Da li počinje obaveštajni rat u Prištini?!

VIŠE IH NEĆEMO VIDETI! Ovo je novi raspored u parlamentu u Prištini, od ovih Albanaca se konačno opraštamo!

SASTALI SE ZAEV I KURTI Složili se oko stvari koja će razbesneti sve Srbe! Ne stide se da javno o tome govore (VIDEO)

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi