Inspekcija upala u zgradu u kojoj stanuje porodica Kadrija Veseljija, sve je obustavljeno

Kosovo online/D.S. | Kosovsko pitanje 2020-11-27 08:04:25 2020-11-27 08:04:25

Opštinski inspektorat zaustavio je radove na krovu zgrade u kojoj živi porodica bivšeg predsednika DPK Kadri Veseljija, jer je prekoračena saglasnost koju je izdala Opština za popravku postojećeg krova, prenosi Reporteri.

AP

"Utvrđuje se svaki mogući višak, radovi se zaustavljaju i preduzimamo mere kao i u svakom drugom slučaju. To se dogodilo pre nekoliko nedelja, vratilo se na nultu tačku i sada je sve u skladu sa dozvolom", rekao je Tahiri.

Tahiri je dodao da inspektori prate nastavak radova, kako bi bili sigurni da se oni izvode u skladu sa zahtevima Opštine.

"Radovi u tom delu sada se izvode prema saglasnosti dobijenoj od Direkcije za urbanizam za sanaciju krova. Dakle, nije reč o nadgradnji. Inspektori s vremena na vreme prate kako bi videli da li se stranka pridržava dozvole koju ima", rekao je Tahiri.

Saglasnost u Opštini za obnovu krova zatražila je Veselijeva supruga Violeta Veselji, navodi Reporteri, koja je izjavila da se ovim pitanjem nije bavila i da ne može da da nikakav odgovor.

Saglasnost izdata 10. oktobra ove godine obavezuje investitora da ne menja visinu zgrade i da očuva njenu arhitekturu.

Tačka 7 dokumenta upozorava da će se, ako investitor izvodi radove koji nisu navedeni u saglasnosti, radovi tretirati kao nezakonite.

U izjavi o imovini za 2019. godinu, Veselji je proglasio stan u Prištini u vlasništvom njegove supruge.

Expand player
Pogledajte više