Tači
EPA
Hašim Tači

EPA

Hašim Tači, Foto: EPA

U trenutku kada je objavljena vest da je Specijalno tužilaštvo u Hagu podiglo optužnicu za ratne zločine protiv Hašima Tačija, on je već bio u avionu na putu za SAD, piše prištinska GazetaExpres.

Navodi se da su Tači i njegov tim napustili Kosovo pre oko dva sata.

Tači je 27. juna trebalo da prisustvuje sastanku o nastavku dijaloga sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom, ali je otkazao učešće kada je čuo za optužnicu iz Haga.

Predsednik tzv Kosova Hašim Tači, tako ipak neće ići u Vašington na zakazane razgovore.

Grenel

EPA

Grenel, Foto: EPA

O svojoj odluci Tači je obavestio i Ričarda Grenela, specijalnog predstavnika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine.

Tači je ranije danas najavio da će u Vašingtonu tražiti pripajanje Preševske doline tzv Kosovu.

Protiv Tačija je i Kadrija Veseljija Haški sud je danas podigao optužnice zbog ratnih zločina 1999. Specijalizovano tužilaštvo je stavilo na ispitivanje optužnicu sa deset tačaka kojima se Hašim Tači, Kadri Veselji i još nekoliko bivših članova OVK terete za niz zločina protiv čovečnosti za skoro 100 ubistava.

Specijalizovana veća Kosova sa sedištem u Hagu (Sud za ratne zločine OVK) imaju rok od šest meseci za donošenje odluke o potvrđivanju optužnice protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija i drugih okrivlejnih za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji.

PROČITAJ JOŠ:

 

Komentari (2)

Bisljimi

25.06.2020 01:48

Prljave igre,a narod strada!

SRBIJA RUSIJA

25.06.2020 02:13

TAČI VREME JE DA PLATIŠ ZA SVE ŠTO SI POBIO SRPSKI NAROD!