Albanci se igraju sa osiguračima, pre 10 dana nastao je kurcšlus!

Tanjug; D.K. | Kosovsko pitanje 2021-01-19 13:05:58 2021-01-19 13:05:58

U Gračanici je danas oko 20-ak meštana protestvovalo zbog problema sa električnom energijom, koji imaju od 8. januara, i poručilo da će preduzeti radikalnije poteze ukoliko se taj problem ne reši.

EPA

Protest je organizovan zbog nerešavanja problema sa snabdevanjem strujom, nastalog jer su višesatni prekidi elektro napajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice, piše radio KiM.

Da li Albanci namerno isključuju struju Srbima?

 

Kvar su meštani svakodnevno prijavljivali kosovskoj kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom enerijom (KEDS), međutim, kako napominju, ekipe su na teren izašle nekoliko puta, zamenili osigurač koji ubrzo zatim pregori, i situacija se kako napominju, vraća na staro.

"Ovo je 12. dan bez struje, u ovakvim uslovima je nemoguće živeti. Ovo nije bilo ni u 19. veku. Smatramo da će ovaj apel, doći do nadležnih u KEDS-u i da će angažovati dodatno osoblje da kvar saniraju u najkraćem roku", rekao je jedan od učesnika protesta.

Problem sa strujom meštana pokušala je da reši i Opština Gračanica, međutim, kako je ranije za kazao direktor javnih službi u ovoj lokalnoj samoupravi Vladica Trajković iz KEDS-a i dalje nema povratnih informacija kada će kvar biti otklonjen.

Expand player
Pogledajte više