Ramuš Haradinaj, Hašim Tači
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

 

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Tokom aprila će čak 100 nekadašnjih pripadnika terorističke OVK morati u Hag, gde će dati iskaze i dobiti status osumnjičenog ili svedoka.

PROČITAJ JOŠ:

Diplomatski izvori navode da će više biti osumnjičenih, te da se radi o osveti američkog predsednika Donalda Trampa Ramušu Haradinaju zbog tvrdoglavog odbijanja da ukine takse na srpsku robu, piše Srpski telegraf.

Albanci šuruju sa delovima CIA i tzv. dubokom državom u SAD, čiji je najveći cilj da se 2020. godine u Belu kuću useli novi stanar.

Donald Tramp

EPA/Shawn Thew

Donald Tramp, Foto: EPA/Shawn Thew

- Bahatost koju demonstrira Haradinaj nije slučajna. Tramp je to dugo trpeo, ali sada je kap prelila čašu. Zato će Haradinaj i njegovo okruženje biti udareni tamo gde ih najviše boli - otkrivaju diplomatski izvori.

PREPORUČUJEMO:

Specijalni sud za zločine OVK zvaničnom Vašingtonu poslužiće kao jako sredstvo odmazde, ali i poluga za disciplinovanje neposlušnih u Prištini.

Za sada, pred sud pozivaju ljude koji su tokom rata bili u Haradinajevom okruženju, ali veoma brzo na red bi mogli doći i njegov brat Daut i on. O tome, navodno, uveliko pišu i albanski mediji.