Italija, zastava
Profimedia
Italija, zastava

Profimedia

Italija, zastava, Foto: Profimedia

Ukoliko bi to doga došlo, Italija bi posle nekoliko država iz Azije, Afrike i Latinske Amerike, postala prva evropska zemlja koja bi povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

POSTAJE SLEDEĆA ČLANICA EU Naša zemlja sused ulazi u Evropsku uniju?!

Mediji već spekulišu o tome da li će sastanak sa liderima najjačih članica EU biti presudan za nastavak pregovora Beograda i Prištine.

"Sutrašnji sastanak u Berlinu mogao bi da bude početak kraja dijaloga", rekao je Petar Gajić, novinar i urednik informativne redakcije Prve televizije.

LAZANSKI KONAČNO O NAORUŽAVANJU SRBIJE Amerikanci će nam uvesti SANKCIJE?! Jedan pogrešan korak nas deli, ali predsednik Vučić je izveo neverovatan manevar!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Berlinu 29. i 30. aprila 2019. godine, gde će učestvovati na sastanku o Zapadnom Balkanu na poziv kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel i predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, tokom boravka u Berlinu, predsednik Vučić imaće i odvojene susrete s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, s predsednikom Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Ginterom Krihbaumom, kao i s poslanikom Bundestaga Johanom Vadepulom.

MOĆNA PORUKA POGLAVARA SPC NA USKRS Kosovo i Metohija nije jaram na vratu Srbije!

Evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao je da glavni cilj sastanka koji lideri Nemačke i Francuske organizuju u Berlinu sa zapadnobalkanskim zvaničnicima treba da bude rešenje blokade dijaloga Beograda i Prištine.

- Jasno je da održivo rešenje mora da dođe od dve zemlje o kojima se radi, koje moraju na kraju da sprovedu mogući sporazum i predstave ga svojim građanima. Spolja nametnuto rešenje ne može da deluje - rekao je Han.

Podsetimo, za ponedeljak su u Berlinu nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron sazvali sastanak s predstavnicima zemalja zapadnog Balkana. Skupu će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i tzv. predsednik Kosova Hašim Tači.

"NA KOSOVU JE ADRESA BOGA, TAMO SE NASTANIO" Nele Karajlić nudi rešenje za južnu srpsku pokrajinu, svaki dan treba da ponavljamo SAMO OVE REČI!

"OJ, KOSOVO, KOSOVO" Srbi iz stotine grla zapevali U JERUSALIMU, tresle se zidine drevnog grada! NAJEŽIĆETE SE! (VIDEO)

CRVENI ALARM NA KOSOVU UOČI USKRSA Obaveštajac otkrio namere Kfora - strepnja se oseća u vazduhu

Komentari (6)

Visnja

28.04.2019 14:36

Italija bi trebalo da sto pre uradi dve stvari : 1) da povuce priznanje Kosova i 2) da zatrazi da joj se nepravredno oduzeta Dalmacija vrati. Viva Italia e sii forte e coraggiosa !

Salim

28.04.2019 16:05

Šta bi bilo kad bi bilo, biti neće.....

zagondzija

28.04.2019 16:37

??♥️????

Sofia

28.04.2019 17:16

Nisu to DVE zemlje gospodine Han, nego jedna koju vi pokušavate da podelite!

Nedeljko

28.04.2019 17:53

Ova vest je sigurno teško pala Prištini.

Kanjon

28.04.2019 20:41

Ovo bi, zaista, bila odlična vest! Treba sve evropske države ponovo da preispitaju svoja priznanja.