Aljbin Kurti
EPA/VALDRIN XHEMAJ
Avdulah Hoti

Tanjug/AP

Avdulah Hoti, Foto: Tanjug/AP

„Svedoci ste šta su u stanju da učine za vlast. Spaljivali su Skupštinu Kosova, hram demokratije, napadali kosovsku policiju, muškarce i žene ove zemlje koji časno služe", rekao je Hoti.

„Kada smo preuzeli vladu, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije protiv Kosova, nakon što su blokirana sredstva ’Millennium Challenge Corporation’ (MCC), američka vojska je upozorila na napuštanje Kosova, obustavljena je obuka za KBS. Za sedam meseci vlade, ne samo da smo ukinuli sankcije, već smo uspeli da KBS postane deo garde Ajove, kao doprinos miru u svetu“, rekao je kandidat DSK za premijera.

Istakao je da je DSK ponosan na državotvornu prošlost, dok njihovi politički protivnici brišu prošlost jer se stide svojih postupaka protiv Kosova i interesa građana.

„Oni su uvek bili na suprotnoj strani istorije države i demokratije na Kosovu. Ponosni smo na svoju političku istoriju. Ponosni smo na predsednika Rugovu i njegov put koji danas pratimo, dok su naši protivnici bili na suprotnoj strani Rugove i države Kosovo. Angažovali su desetine kompjuterskih stručnjaka kako bi sakrili od javnosti svoje izjave protiv demokratije i procesa koji su doveli do formiranja države Kosovo“, rekao je Hoti.

BONUS VIDEO:

 -