Endrit Tači
AP Photo/Peter Dejong
Endrit Tači

AP Photo/Peter Dejong

Endrit Tači, Foto: AP Photo/Peter Dejong

Dok se Hašim Tači bivši predsednik privremenih institucija u Prištini i lider tzv. OVK nalazi na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Hagu, njegov sin se pridružio protestima ispred zgrade suda.

Endrit Tači, sin bivšeg predsednika tzv. Kosova trenutno je ispred zgrade sudnice u kojoj je njegov otac.

On se pridružio protestu zbog podizanja optužnica protiv bivših vođa terorističke OVK, među kojima je i njegov otac, Hašim Tači. Oni drže zastavu Albanije i zastavu takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Podsetimo, Tači se danas prvi put našao pred sudijom u Hagu, gde mu je pročitana optužnica po 10 tačaka. On se posle čitanja optužnice izjasnio da nije kriv, a tačke za koje je optužen okarakterisao kao "potpuno neosnovane"

Tači odgovara po 10 tačaka optužnice koje ga terete za krivična dela ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti.

To su : 1. progon po politickoj i / ili etnickoj osnovi, 2. stavljanje u zatvor, 3. neakonito ili svojevoljno hapšenje i pritvaranje, 4. ostala nehumana dela, 5. surovo postupanje, 6. mučenje, 7. mučenje, 8. ubistvo, 9. ubistvo, 10. prisilno nestajanje osoba.

 

Komentari (1)

zora

09.11.2020 22:41

LJubi ga tata. Pored njega je imao zivot iz snova i mogao je da trosi sve sto je tata "zaradio" zato sad mora da bude uz njezga.