POKS SAOPŠTIO Hašim Tači anulirao Briselski sporazum!

EU je pokazala potpunu nemoć kao posrednik u razgovorima između Beograda i Prištine.

Hašim Tači
Hašim Tači, Foto: E-STOCK

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije je osudio izjavu takozvanog kosovskog predsednika Hašima Tačija da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), ocenivši da se time "anulira" Briselski sporazum.

 

- EU je pokazala potpunu nemoć kao posrednik u razgovorima između Beograda i Prištine, svojim odsustvom reakcije na izjavu Hašima Tačija da neće ispoštovati ono što je potpisao u Briselu. Javnim priznanjem da odbija da sada ili bilo kada u budućnosti dozvoli formiranje Zajednice srpskih opština, on je obesmislio Briselski sporazum - izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković.

 

Prema njegovim rečima, "zemljama EU koje su priznale lažnu državu Kosovo sada je sasvim jasno da su stvorile Frankenštajna na koga uticaj ima samo SAD" i da je "jasno da u nastavku dijaloga kao posrednici mogu da se pojave samo SAD i Rusija, a da za EU nema mesta".

- POKS poziva EU da i formalno odustane od posredništva jer se pokazalo da nikakav uticaj na šiptarske lidere nemaju. Odsustvom reakcije na otvoreno odbijanje Tačija da primeni ono što je potpisao u Briselu, kao i ignorisanje zahteva EU za povlačenjem taksi, EU je doživela poniženje kakvo joj niko do sada nije priredio - ističe se u saopštenju POKS-a.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi