Ramuš Haradinaj
Profimedia
Ramuš Haradinaj

Profimedia

Ramuš Haradinaj, Foto: Profimedia

* Zapad hoće da nova vlada u Prištini bude formirana bez izbora i da u toj vladi ne bude Haradinaj

*  Tači poslednjih sedmica u potrazi za novim premijerom

* Izvor navodi da je glavni razlog Tačijevog odugovlačenja pritisak Zapada

"Zapad smatra da će izbori dodatno destabilizovati Kosovo, ali i odložiti pregovore sa Beogradom", kaže izvor beogradskog dnevnika i dodaje da sve dok ne bude formirana nova vlade neće biti ni nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor navodi da je predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači poslednjih sedmica u potrazi za novim premijerom, ali da su ga odbili i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli i predsednik skupštine Kadri Veselji.

Kadri Veselji

Tanjug/Sava Radovanović

Kadri Veselji, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

NAPRAVLJEN OPASAN PAKT NA KOSOVU! Haradinaj najavio potpisivanje VAŽNOG sporazuma! Da li Srbi treba da se plaše onoga što se sprema?

SRBI NA NOGAMA! Albanci objavili datum ODLUKE! Posle njega, ništa više neće biti isto!

"Sve to ukazuje da će mu teško poći za rukom da izbegne izbore", dodaje izvor.

Stvorili smo nezavisnu Crnu Goru i gordo poručujemo: NAŠA ZASTAVA ĆE SE VIJORITI!

AUTOR: Novosti/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 19.08.2019. 19:04 Ne obaziru se na reakciju nadležnog ministarstva Priština, Albanci, Kosovo , Foto: Tanjug Ministar za ljudska i manjinska prava i predsednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka ponovio je danas da je njegov narod bio za nezavisnu Crnu Goru i da stoga Albanci sada imaju pravo isticati svoje simbole i naglasio da će nastaviti to da rade.

Taj izvor navodi da je glavni razlog Tačijevog odugovlačenja pritisak Zapada i to što mu je jasno stavljeno do znanja da izbori nisu najbolje rešenje.

Bonus video

Snimak autoputa Miloš Veliki dronom