Izbori u Španiji
EPA/AP
Kondom kondomi zaštita seks

Shutterstock

Kondom kondomi zaštita seks, Foto: Shutterstock

* „Ako ne možeš to da radiš dva puta preko noći, možeš raditi to dva puta godišnje, idi glasaj, da, ponovo“, poručili su iz kompanije „Dureks“, proizvođača kondoma, pred glasanje u Izraelu

* Poruka je stigla nakon što je premijer Izraela Benjamin Netanjahu upozorio da je seks na dan izbora opasnost

* Marketinški stručnjak Nebojša Krstić istakao je, komentarišući ovu kampanju, da je vrlo zabavna, ali da bi se mogla primeniti i u Srbiji

- Mislim da je ova kampanja „Dureksa“ vrlo duhovita i korisna i za „Dureks“ i za državu. Inače, kondomi su nešto što u marketinškom smislu agenciji daje ogromnu slobodu da kampanja bude kreativna i blesava. Naravno da bi to moglo i u Srbiji - poručio je on za „Alo!“.

Velimir Velja Ilić

Alo!/Marko Metlaš

Velimir Velja Ilić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Da li će kampanja u Srbiji biti toliko maštovita, to još uvek ne znamo, ali ono što je poznato jeste da je protiv bojkota izbora ustao i opozicionar Velimir Ilić, lider Nove Srbije.

- Neki su sebe proglasili jedinom opozicijom u Srbiji, odlučili se na bojkot i etiketiraju sve one koji misle drugačije. Ja vas sada pitam, šta posle bojkota. Šta znači bojkot? Povući ćete se, pustićete Vučića da napravi dvotrećinsku većinu, da promeni Ustav, preda Kosovo? - napisao je on na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter i dodao:

Pročitajte još:

 

- Onda ćete od toga da operete ruke i da skinete odgovornost sa sebe i onda da se vratite u politiku kada sve bude završeno. Ovo nije momenat za povlačenje već za borbu. I nemojte više da etiketirate one koji drugačije misle.

Sergej Trifunović

Alo/ Nenad Vujanović

Sergej Trifunović, Foto: Alo/ Nenad Vujanović

I dok Ilić poziva građane da izađu na glasanje, Pokret slobodnih građana, čiji je lider Sergej Trifunović, pozvao je opozicionare da se uključe u dijalog vlasti i opozicije.

- Smatramo da je Evropska unija pokazala poštovanje prema građanima Srbije uvažavanjem i podrškom predlogu koji je u ime PSG Sergej Trifunović, predsednik tog pokreta, uputio Dejvidu Mekalisteru, predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta - kaže se u saopštenju te opozicione stranke.

Ističe se da PSG ostaje dosledan borbi za fer i demokratske izbore i poštovanju sporazuma s narodom i poziva sve opozicione organizacije da se uprkos ranije proglašenom bojkotu uključe u dijalog i da se zajedničkim snagama izbore za pravo građana da slobodno i bez straha biraju svoje predstavnike. 

Bonus video

Ana Brnabić o upadu u Rektorat