VIDEO Specijalci započeli akciju na Kosovu

U prostorijama Udruženja ratnih veterana OVK, EULEKS sprovodi akciju hapšenja, javljaju kosovski mediji

ROSU, Kosovo policija
Foto: EPA

Kako je objavio Indeksonlajn, policajci te misije naoružani dugim cevima ušli su u kancelarije veterana OVK, čiji su članovi prethodnih dana nekoliko puta prijavljivali da dobijaju tajna dokumenta iz Specijalnog suda.

Akcija je u toku i još uvek nije poznato da li je neko uhapšen.

„EULEKS se ponaša isto kao Jugoslavija“, poručio je sekretar Udruženja Faton Klinaku.

On je Jugoslaviju pomenuo više puta u obraćanju optužujući pripasnike EULEKS-a da nisu imali nalog za pretres.

„Kao što smo se suprotstavili Jugoslaviji, bićemo primorani i da se borimo sa vama kao što smo i protiv Jugoslavije“, rekao je on medijima.
Misija za vladavinu prava EU na Kosovu u izmenjenom mandatu pruža logističku podršku Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu, podseća KoSSEv.

Juče je uhapšen i objavljena je prva potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva Kosova protiv Saljiha Mustafe. On se tereti za lišavanje slobode, surovo postupanje i mučenja izvršena nad najmanje šest lica u periodu od 1. aprila 1999. do 19. aprila iste godine, kao i za ubistvo.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Sparta
  25/09/2020 - 17:44
  Ovo opet nekakva predstava za decu ?!! Kao radi se nesto ?!!! Hmm, nikada EU - NATO - SAD svoje čedo zlotvorsko nece hapsiti !!! Ali kao nesto se desava pa ce posle svi zajedno sa svojim čedom na pivo i roštilj !!!!
 • Korisnik: Dragan
  25/09/2020 - 16:51
  Sto spominje Jugoslaviju pa oni su u Jugi bili TERORISTI A I SADA SU U SRBIJI ZLOCINACKI TERORISTI. Taj naziv OVK sto su se prozvali su gluposti oni su KTV "Kosovska Teroristicka Vojska" to im je pravi naziv i jis su ZLOCINACKA i treba ih pohapsiti
 • Korisnik: Djole
  25/09/2020 - 13:42
  I mi im kao verujemo....
  • posmatrac iz daleka @Djole
   25/09/2020 - 17:38
   Ovo je samo zamazivanje ociju. Sacekajmo da li ce i jedan od njih biti osudjen. Ito na dugogodisnje kazne robije. Niko - videcete.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi