Džo Bajden
Ilustracija
Džo Bajden

Ilustracija

Džo Bajden, Foto: Ilustracija

On je na TV Hepi rekao da će situacija biti teža za Srbiju, jer će postojati "harmonija između Vašingtona i Berlina".

"Pritisak će biti kudikamo veći, ali ne treba zaboraviti da ovo nije ni 2000. ni 2008. godina i da su odnosi u svetu znatno drugačiji", kaže Jovanović.

Miloš Jovanović

Alo.rs

Miloš Jovanović, Foto: Alo.rs

Naveo je da Zapad nije jak kao što je bio i da je Kina jača.

"Čak da bude te zapadne kohezije manevarski prostor za Srbiju je danas mnogo veći nego što je ikada bio od Hladnog rata", naveo je Jovanović.

Kako je saopštio DS S, Jovanović je rekao da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN "pravno obavezujuća za sve", da nedvosmisleno brani teritorijalnu celovitost Srbije i da na nju moramo stalno da se pozivamo.

Na pitanje da li će biti izmene Vašingtonskog sporazuma, on je rekao da ga ne bi čudilo da sve strane puste da on delom "izbledi".

Jovanović je ponovio da treba vratiti obavezni vojni rok u Srbiji.

"To jača odbrambenu sposobnost zemlje, jača spoljnu politiku i tako stvarate veću mogućnost da odbranite sebe u miru", zaključio je Jovanović.

Komentari (5)

vojnik

15.01.2021 12:37

Veću glupost odavno nisam čuo.

Мики

16.01.2021 00:46

@vojnik - То су само чињенице

Milan M

15.01.2021 12:42

Samo još da se nađu sredstva da se obnove (u bombardovanju) srušene kasarne, paviljoni kupatila magacini piste ograde . Najbolje da vojska pokrene građevinski sektor koji bi kasnije bio privatizovan

Jagodinac

15.01.2021 13:15

Kosovo je otislo 99 kad se povukla vojska a za sluzenje vojnog roka protiv Sam nemamo deset zivota pa da ratujemo sa svima

Miodrag iz Peći

16.01.2021 14:44

Posle iskustava koje imamo obavezni vojni rok je nezamisliv. Srbija nije jednonacionalna država jer imamo oko 35 % pripadnika drugih naroda sa kojima smo sem Mađara nedavno ratovali. Albanci su čak ratovali a i Bošnjaci smatraju Srbe okupatorima pa ni Crnogorci nisu ništa bolji. Zašto da obučavamo buduće koljače Srba. Formirati Srpsku Vojsku (upravo oni što su protiv Srbije nametnuli su da nosi naziv Vojska Srbije) visoko profesionalnu, obrazovanu i utreniranu vojsku specijalaca.