Kosovska policija
AP/Bojan Slavković

 

Kosovska policija

AP/Bojan Slavković

Kosovska policija, Foto: AP/Bojan Slavković

* Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislavu Tajiću danas nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine

* Priština neće nasiljem i zabranama sprečiti srpski narod da i ovoga puta da punu podršku Srpskoj listi

* Na meti zabrana Prištine proteklih dana našli su se i drugi predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Tajić je tom prilikom za Televiziju Most izjavio da se na KiM uputio kako bi dao podršku srpskom narodu u borbi za očuvanje čvrstih i neraskidivih veza sa svojom državom Srbijom, i da je sprečavanje predstavnika Kancelarije za KiM da budu sa svojim narodom bahati čin samovolje Prištine i akt političkog obespravljivanje Srba.

Traže se masovne grobnice Srba u koje su bacani nakon stravične smrti u 53 logora! Broj nestalih će vam naterati suze na oči!

AUTOR: Novosti/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 30.09.2019. 07:17 - 30.09.2019. 07:43 Neke od tih masovnih grobnica su otkrivene, dok se za drugima i dalje traga, rekao je predsednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović.

- Priština neće nasiljem i zabranama sprečiti srpski narod da i ovoga puta da punu podršku Srpskoj listi i potvrdi svoju privrženost državi Srbiji - rekao je Tajić.

Privremena administracija u Prištini je juče saopštila da predstavnicima države Srbije nije dozvoljeno da na bilo koji način učestvuju u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu, nakon čega je Kancelarija za KiM poručila da je to još jedan dokaz da je srpski narod u pokrajini izložen stalnom političkom nasilju, kršenju ljudskih prava i nedemokratskom postupanju.

 

 - U paničnom strahu od srpskog političkog jedinstva i nesalomive rešenosti našeg naroda da po svaku cenu očuva čvrste veze sa svojom državom Srbijom, predstavnici odlazeće privremene administracije u Prištini posežu za nepromišljenim i ekstremističkim potezima, kakvi su nezamislivi u bilo kojem demokratskom društvu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Na meti zabrana Prištine proteklih dana našli su se i drugi predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju: Damjan Jović, Dušan Kozarev i Petar Petković.

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!