kosovo kosovski parlament skupština suzavac
Tanjug / AP 26.2.
kosovo kosovski parlament skupština suzavac

Tanjug / AP 26.2.

kosovo kosovski parlament skupština suzavac, Foto: Tanjug / AP 26.2.

Potpredsednik prištinske vlade, Avdulah Hoti, iz Demokratskog saveza Kosova, ponovo je danas apelovao na ukidanje, kako je naveo, štetnih taksi na srpske i proizvode iz BiH, zbog koje Priština rizikuje da bude izolovana od međunarodne zajednice, SAD i EU.

Hoti je na svom fejsbuk profilu upozorio da svako odlaganje ukidanje taksi ozbiljno ugrožava pregovaračku poziciju Prištine u dijalogu sa Beogradom i šteti odnosu sa SAD i EU.

"Kosovo rizikuje da bude izolovano. Nijedna naša mera ne može braniti ili unaprediti naš stav ako to ne podrže SAD i EU. Vlada Republike Kosovo trebalo bi da ukine štetne takse i sedne ravnopravno za pregovarački sto... Bilo koja druga alternativa ozbiljno ugrožava budućnost zemlje", napisao je Hoti.

Hoti ističe i da je uključivanje SAD u dijalog promenilo dinamiku tog procesa.

"Stav sekretara Pompea i stav ambasadora Grenela da je suverenitet Republike Kosovo veoma važan za budućnost regiona i da bi mirovni sporazum između Kosova i Srbije trebalo da rezultira međusobnim priznanjem, garancije su za našu pregovaračku poziciju i naše ciljeve", naveo je Hoti.

Smatra da bi dijalog sa Beogradom trebalo da vodi vlada koja, kakko kaže, nosi politički legitimitet, a ukjlučivanje u dijalog što je pre moguće daje vreme za povoljne razgovore o finalnom sporazumu.

Komentari (1)

Branko

28.02.2020 11:53

Šiptari nemojte vi da se sekirate zbog Amera, pa vi imate ,, NEOGRANIČENU PODRŠKU HRVATA, MILOGORACA I BOSANSKIH MUSLIMANA SVE UKUPNO 6,5 MILIONA LJUDI U SVETU, haaaaa haaaa haaaa " !!!!!??????