Američki vojnici u bazi Bondstil na Kosovu
EPA/Valdrin Xhemaj
Američki vojnici u bazi Bondstil na Kosovu

EPA/Valdrin Xhemaj

Američki vojnici u bazi Bondstil na Kosovu, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

 

* Haradinaj podneo ostavku

* Pozvan pred Specijalni sud u Hagu

* Mediji na Kosovu javili za najnovija dešavanja u američkoj vojnoj bazi Bondstil

 

Pukovnik američke vojske Robert Hjuz novi je komandant Multinacionalne brigade Istok i vojne baze Bondstil kod Uroševca, nakon što je dužnost na današnjoj ceremoniji preuzeo od prethodni komandanta Roja Makarega, koji je poručio da je u prethodnih devet meseci imao odličnu saradnju sa Vojskom Srbije.

VOJSKA IDE NAPRED Ramuš se nakon ostavke oglasio na društvenim mrežama! Svim Albancima izdao smelo naređenje! Neće biti DODIK REPUBLIKE!

RTK2 na srpskom jeziku navodi da je primopredaji dužnosti prisustvovao i američki ambasador u Prištini Filip Kosnet.

Navodi se da će američkim vojnim snagama na Kosovu u narednih devet meseci komandovati pukovnik Hjuz. On predvodi 44. pešadijsku brigadu Nacionalne garde države Nju Džersi, koja je zamenila vojnike Nacionalne garde Havaja.

Bondstil

Photomaster

Bondstil, Foto: Photomaster

Novi kamandant Bondstila rekao je da misija američke vojske ostaje ista - da obezbedi sigurnost i slobodu kretanja za sve građane na Kosovu.

ŠTA NAM JE KRVNIK SVE RADIO! Srbi mu ova zlodela nikada neće zaboraviti! Robija je blaga kazna za njega!

"Odlučni smo u nameri da sprovodimo mandat na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i vojno-tehničkog sporazuma. Vojnici Kfora su jedinstveni i posvećeni misiji sa našim multinacionalnim partnerima, u korist institucija i naroda na Kosovu", rekao je Hjuz.

Savet bezbednosti

AP/Kim Haughton

Savet bezbednosti, Foto: AP/Kim Haughton

Navodi se da je KFOR najduža vojna NATO operacija, a njen komandant Lorenco D'Adario poručio je da je svaki vojnik važan za budućnost Kosova.

KOSOVSKO USIJANJE! Ko je srušio Haradinaja? Jedan od njih pet stoji iza HAOSA U PRIŠTINI, a drugi je izgubio SVE NA BALKANU!

"Radimo veoma važan posao, a to je osiguranje bezbednog okruženja na Kosovu. To je preduslov dijalogu i političkom diskursu, koji će omogućiti održivo rešenje. Naš posao ponekad uporedim sa vodom koja teče iz slavine, onog momenta kada primetite da vode više nema, tada shvatite koliko vam je bitna", poručio je komandant KFOR.

KFOR

Alo!/Ognjen Radošević

KFOR, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Prethodni komanadant Bondstila Makareg izjavio je za RTK2 da završava veoma uspešnu misiju na Kosovu i zahvalio se svima na saradnji.

SNIMAK KOJI JE OBIŠAO PLANETU! Haradinaju glas ZADRHTAO dok je izgovarao POSEBNE REČI, svi stali i nemo gledali kako se RASPLAKAO!

Navodi se da je Makareg odlikovan medaljom za zasluge američke vojske.

"U prethodnih devet meseci sproveli smo više od 2.000 patrola i imali smo važnu ulogu u pružanju sigurnog i bezbednoog okruženja. Imali smo odličnu saradnju sa našim multinacionalnim partenerima i saveznicima, kosovskom policijom i srpskim oružanim snagama", dodao je pukovnik Makareg.

Navodi se da se američke trupe u sastavu multinacionalne borbene grupe Istok rotiraju na svakih devet meseci, a ovo je njihova 26 rotacija od 1999. godine.

STIŽU NOVE INFORMACIJE IZ PRIŠTINE Sve je gotovo - Pala vlada! Potpuni HAOS među Albancima!

Podsetimo, danas je na Kosovu premijer privremenih institucija u Prištini, Ramuš Haradinaj, podneo neopozivu ostavku na funkciju na kraju sednice. Ostavku na funkciju predsednika Vlade tzv. Kosova, dao je nakon što je pozvan da da iskaz pred Specijalnim sudom u Hagu, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

 

BONUS VIDEO: Francuska povlači priznanje nezavisnosti Kosova!