Bedžet Pacoli
Screenshot Youtube
Bedžet Pacoli

Screenshot Youtube

Bedžet Pacoli, Foto: Screenshot Youtube

Tako je sredstvima dela međunarodne zajednice finansirano stvaranje vojske ove nepriznate države.

Bedžet Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo, javno je priznao da je takozvano Kosovo svoju vojsku dobilo kao poklon od SAD. On je u svojoj objavi na Fejsbuku naveo da "je vojska san svih građana, pogotovu onih koji su dali svoj život".

- Pre dve godine naša skupština usvojila je tri zakona kojim je izmenjen mandat Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova. To nije bila naša zasluga, nego smo to dobili na poklon od SAD - napisao je Pacoli.

Preporučujemo:

Premijer prištinskih privremenih institucija Avdulah Hoti rekao je da je cilj vojske nepriznate države ulazak u NATO. Hoti je kazao da "ništa ne bi bilo moguće bez prijatelja".

- Predanost i posvećenost naših momaka i devojaka u KBS treba pohvaliti, dok je pomoć naših prijatelja u izgradnji kapaciteta bila i ostala izvanredna, na čemu smo uvek zahvalni. Vojska u NATO je naš cilj - rekao je Hoti.

Odlukom o razoružavanju terorističke OVK, pod patronatom dela međunarodne zajednice, najpre su stvorene takozvane Kosovske bezbednosne snage. U tadašnju novu KBS ušli su mnogi pripadnici OVK. Pre dve godine, Ramuš Haradinaj i Hašim Tači osnovali su takozvanu vojsku Kosova, a ceremonija je održana u vojnom kompleksu "Adem Jašari" kod Prištine.

Time je u stvari legalizovana zločinačka OVK koja je na KiM počinila brojne masakre nad srpskim, romskim i drugim nealbanskim stanovništvom, zbog čega su u Hagu Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi. Inače, privremene prištinske institucije osnovale su vojsku kršeći sopstveni takozvani ustav koji im to nije dozvoljavao. Takođe, osnivanje vojske je u direktnom sukobu sa rezolucijom 1244. 

Pomoć u naoružavanju

SAD i NATO vojsci lažne države Kosovo poklonile su veliko naoružanje, a mnogi uniformisani pripadnici prošli su vojne obuke u NATO bazama.

Nije tajna da su SAD i NATO odmah po osnivanju ove ilegalne vojne formacije u Prištinu poslali tridesetak vojnih vozila „"hamvi" i još najmanje toliko transportera koji su predstavljeni na ceremoniji u vojnom kompleksu "Adem Jašari".