Kadri Veselji
EPA/Valdrin Xhemaj
Kadri Veselji

EPA/Valdrin Xhemaj

Kadri Veselji, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Opoziciona Demokratska partija Kosova Kadrija Veseljija nezadovoljna je danas potpisanom sporazumu Beograda i Prištine u Vašingtonu, jer smatraju da je prištinska delegacija propustila šansu da potpiše sporazum o "uzajamnom priznanju".

- Bilo koji sporazum potpisan na ovaj način, bez transparentnosti, koji nema uzajamno priznanje, stvara zabrinutost i neizvesnost - saopšteno je iz DPK, ciji je lider nekada bio Tači.

Štaviše, kažu, do ovog trenutka sadržaj sporazuma nije objavljen u javnosti.

Ta stranka je, navode, od samog početka bila uverena da je neophodno učešće SAD u procesu zaključivanja dijaloga između Beograda i Prištine, ali ne i sporazumi koji ne predviđaju međusobno priznavanje i ne nude rešenje problema.

Još ozbiljnije je to, ukazuju, ako potpisani sporazum krši, kako navode, Ustav, suverenitet i strateških interesa tzv. Kosova.

Poručuju da nema pregovora o teritorijama niti sa kosovskim resursima.

- Njihov stav je, navode, bio i ostao da se u Vašington i Brisel ide radi postizanja sveobuhvatnog konačnog sporazuma između Kosova i Srbije koji garantuje uzajamno priznanje, članstvo Kosova u UN i celovitost kosovske teritorije - prenose mediji.