Potpisivanje sporazuma
Tanjug
Potpisivanje sporazuma

Tanjug

Potpisivanje sporazuma, Foto: Tanjug

18.52 - POKLON OD TRAMPA  Predsednik Srbije dobio je na poklon od Trampa olovku kojom je predsednik SAD potpisao sporazum i ključeve od Bele kuće.

18.42 - OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA IZ VAŠINGTONA

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Odličan sastanak sa predsednikom SAD @realdonaldtrump u Ovalnoj sobi.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 4, 2020 at 9:12am PDT

Donald Tramp rekao je da su se "Srbija i Kosovo saglasili da normalizuju ekonomske odnose" i pozdravio, kako je naveo "ogoman pomak", postignut više od decenije nakon što je južna srpska pokrajina proglasila nezavisnost.

18.02 - Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači na svom tviter nalogu pozdravio je danas potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine.

17.58 - Predsednik vučić pozvao Donalda Trampa da poseti Srbiju

17.50 - POTPISAN SPORAZUM

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ I KOSOVSKI PREMIJER AVDULAH HOTI POTPISALI SU DANAS U BELOJ KUĆI SA AMERIČKIM PREDSEDNIKOM DONALDOM TRAMPOM SPORAZUM O NORMALIZACIJI EKONOMSKIH ODNOSA. 

17.47 - U toku je sastanak Trampa, Vučića i Hotija u Ovalnoj sobi, gde se potpisuje sporazum tri strane

17.44 - Delegacija Prištine predvođena premijerom tzv. Kosova Avdulahom Hotijem stigla je, posle izvesnog kašnjenja, u Belu kuću.

"Očekujemo samo dobre ponude od Bele kuće", rekao je Hoti.

Bela kuća

Alo.rs

Bela kuća, Foto: Alo.rs

17.15 - Poslednja provera pred potpisivanje

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Poslednja provera pred potpisivanje.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 4, 2020 at 8:10am PDT

16.59 - Predsednik Vučić stigao u Belu kuću

Bela kuća

Alo.rs

Bela kuća, Foto: Alo.rs

Posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa americkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

Ranije danas, Trampov izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je da se agenda pregovora koncentriše prvenstveno na ekonomska pitanja, kreiranje poslova u regionu, ostvarivanje konkretnih sporazuma koji će omogućiti širenje zapadnih kompanija na prostoru Srbije i Kosova.

Iako je nepoznanica šta u dokumentu piše, pojedine informacije su "procurile", i to od bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je naveo da se u njemu pominje jezero Gazivode koje on ne želi da da, i da je spreman da zarad toga sruši prištinsku vladu.