Tači i Milo
Ilustracija
Tači i Milo

Ilustracija

Tači i Milo, Foto: Ilustracija

- Sasvim sigurno, najzanimljivije i najkorisnije će biti svedočenje predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji može svedočiti kao krunski svedok o ličnim vezama sa Hašimom Tačijem i drugima, tako da bi njegovo svedočenje bilo ustvari afirmacija svih albanskih aktivnosti, vojnih i političkih. Milo Đukanović je nezaobilazan akter, jer je učestvovao o donošenju odluke o slanju vojnih i policijskih snaga na Kosovo. Đukanović je ostao jedini živi svedok, koji može autentično svedočiti o dešavanjima na Kosovu i regionu - Bećirović.

O tome da li je bio iznenađen kada je objavljeno da je optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija potvrđena, Bećirović navodi:

Na pitanje da li ga je iznenadio odlazak Tačija u Hag, s obzirom da je oduvek uživao podršku SAD, Bećirović kaže:

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije smatra da raspisivanje novih izbora odgovara pre svega Aljbinu Kurtiju.

 - Za sada niko ne vidi potrebu za izborima, jer se još uvek moraju 'promešati' karte na političkoj sceni (tzv.) Kosova. Ovo je veliki izazov za (tzv.) Kosovo. Jednostavno (tzv.) Kosovo nema koga da suprotstavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u dijalogu posredovanjem EU niti u bilo kojoj drugoj političkoj aktivnosti između zvaničnog Beograda i Prištine. Sve što radi aktuelna vlast na (tzv.) Kosovu je u funkciji dobijanja novih političkih poena za Pokret Samoopredeljenje i Albina Kurtija, koji mogu na trijumfovati na eventualnim narednim izborima - zaključio je Bećirović, piše Kosovo Onlajn.